Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση από 1.200 επιστήμονες: Το άνοιγμα στην Αγγλία απειλεί τον πλανήτη

Δραματική προειδοποίηση από 1.200 επιστήμονες: Το άνοιγμα στην Αγγλία απειλεί τον πλανήτη
Για ανήθικο πείραμα από την κυβέρνηση του Boris Johnson κάνουν λόγο επιστήμονες από όλο τον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
«Ανήθικο πείραμα» και απειλή για τον πλανήτη αποτελεί το άνοιγμα στην Αγγλία, το οποίο προανήγγειλε ο Boris Johnson για τις 19 Ιουλίου, προειδοποιούν 1.200 επιστήμονες με επιστολή τους στο  περιοδικό Lancet.
«Το σχέδιο του Boris Johnson να άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον περιορισμό της πανδημίας στην Αγγλία τη Δευτέρα 19/7, αποτελεί απειλή για τον κόσμο και προσφέρει εύφορο έδαφος για την εμφάνιση μεταλλάξεων ανθεκτικών στα εμβόλια», προειδοποιούν οι επιστήμονες.
Όπως μεταδίδει ο Guardian, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου την Παρασκευή, οι σύμβουλοι των κυβερνήσεων σε Νέα Ζηλανδία, Ισραήλ και Ιταλία, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική που ακολουθεί η Downing Street.

Σε κίνδυνοι οι νέοι

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιστολή τους «πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση ξεκινά ένα επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα, και την καλούμε να σταματήσει τα σχέδια για άρση των περιορισμών στις 19 Ιουλίου 2021».

«Ο πλανήτης παρακολουθεί την τρέχουσα κρίση που εκτυλίσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», δήλωσε η Dr Deepti Gurdasani, κλινική επιδημιολόγος και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, η οποία συμμετείχε στην έκτακτη σύνοδο All Citizens, εν όψει του ανοίγματος της Δευτέρας.
Μεταξύ εκείνων που παρότρυναν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να «επανεξετάσει επειγόντως» τα σχέδιά της ήταν ο καθηγητής Meir Rubin, σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης, ο οποίος επισήμανε τους κινδύνους για τους νέους στη Βρετανία.

Προειδοποιήσεις για τρομακτική αύξηση των νοσηλευόμενων

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο Dr Chris Whitty, προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με Covid-19 θα μπορούσε να φτάσει σε «τρομακτικά» επίπεδα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν λόγω της μεταδοτικής παράλλαξης Δέλτα και της άρσης των περιορισμών.
Ο Whitty δήλωσε σε διαδικτυακό σεμινάριο την Πέμπτη ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο διπλασιάζονται κάθε τρεις εβδομάδες και ότι τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα κρουσμάτων Covid 19, θα μπορούσαν να αυξηθούν σε σοβαρά επίπεδα τους επόμενους δύο μήνες.
Τα νέα κρούσματα από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο έξι μηνών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία και ο αριθμός των ανθρώπων στο νοσοκομείο και ο θάνατος με το Covid-19 είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.
Τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι 3.786 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με Covid-19 και άλλους 63 θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης