Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιαλτική πρόβλεψη ECDC: Πενταπλασιασμός κρουσμάτων covid στην Ευρώπη έως την 1η Αυγούστου

Εφιαλτική πρόβλεψη ECDC: Πενταπλασιασμός κρουσμάτων covid στην Ευρώπη έως την 1η Αυγούστου
Έξαρση κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο προβλέπει το ECDC
Σχετικά Άρθρα

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εξέλιξη της επιδημίας στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες καθώς προβλέπει ότι τα κρούσματα covid θα πενταπλασιαστούν έως τις αρχές Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, το ECDC προβλέπει ότι θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19 μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι μέχρι την 1η Αυγούστου θα καταγραφούν σχεδόν πενταπλάσια νέα κρούσματα σε σύγκριση με το επίπεδο της περασμένης εβδομάδας.
Το ECDC προβλέπει επίπτωση άνω των 420 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για την εβδομάδα που τελειώνει την 1η Αυγούστου, έναντι λιγότερων των 90 την περασμένη εβδομάδα.
Για την εβδομάδα που τελειώνει στις 8 Αυγούστου, το ECDC προβλέπει νέα αύξηση σε περισσότερα από 620 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αυξητικός ο αριθμός νοσηλειών, θανάτων

Παράλληλα, το ECDC επισημαίνει ότι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων αναμένεται ότι θα αυξηθεί λιγότερο γρήγορα κυρίως χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Ο αριθμός των νεκρών από την Covid-19 αναμένεται να περάσει ξανά το όριο των 10 ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 6,8 την περασμένη εβδομάδα.
Αυτή τη στιγμή η τάση είναι ανοδική στα δύο τρίτα των 30 χωρών, τις οποίες παρακολουθεί το ECDC, «και στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, οι πιο μεγάλες αυξήσεις των κρουσμάτων και τα υψηλότερα επίπεδα μολύνσεων αφορούν τις ηλικίες 15-24 ετών, ενώ οι αυξήσεις είναι περιορισμένες μεταξύ των άνω των 65 ετών».

Άλμα 60%

Την περασμένη εβδομάδα (5-11 Ιουλίου), ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ΕΕ έκανε άλμα κατά 60%, αυξανόμενος για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, σύμφωνα με το ECDC, λόγω «της χαλάρωσης των μέτρων και της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα», που είχε ταυτοποιηθεί αρχικά στην Ινδία.
Τον περασμένο μήνα η υπηρεσία αυτή, που έχει την έδρα της στη Στοκχόλμη, είχε προειδοποιήσει πως, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η παραλλαγή Δέλτα θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης