Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ταλιμπάν προτείνουν 3 μήνες κατάπαυσης πυρός με αντάλλαγμα απελευθέρωση 7.000 κρατουμένων

Οι Ταλιμπάν προτείνουν 3 μήνες κατάπαυσης πυρός με αντάλλαγμα απελευθέρωση 7.000 κρατουμένων
Οι Ταλιμπάν πρότειναν μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών μηνών, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 7.000 Ταλιμπάν που κρατούνται από τις αφγανικές αρχές
Σχετικά Άρθρα

Οι Ταλιμπάν πρότειναν μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας τριών μηνών, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 7.000 Ταλιμπάν που κρατούνται από τις αφγανικές αρχές, δήλωσε ένα μέλος της κυβερνητικής ομάδας που διαπραγματεύεται με τους αντάρτες.
"Είναι μια σημαντική απαίτηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ναντέρ Ναντέρι, προσθέτοντας πως οι Ταλιμπάν ζητούσαν επίσης τα ονόματα των ηγετών του κινήματός τους να αφαιρεθούν από μια "μαύρη λίστα" του ΟΗΕ.
Οι αφγανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το πέρασμα με το Πακιστάν
Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακατέλαβαν νότιο συνοριακό πέρασμα με το Πακιστάν, το οποίο έθεσαν για μικρό χρονικό διάστημα υπό την κατοχή τους οι Ταλιμπάν, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, αλλά οι Ταλιμπάν το αρνήθηκαν, λέγοντας ότι εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη.
Οι μαχητές των Ταλιμπάν κατέλαβαν τη συνοριακή διέλευση Σπιν Μπολντάκ την Τετάρτη, τη δεύτερη πιο σημαντική διέλευση στα σύνορα με το Πακιστάν και μια σημαντική πηγή εσόδων για την κυβέρνηση της Καμπούλ.
Ωστόσο, οι αφγανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την κύρια αγορά της περιοχής, το τελωνείο και άλλες κυβερνητικές εγκαταστάσεις στη συνοριακή πόλη λίγες ώρες αργότερα, δήλωσε στο Reuters ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στη νότια επαρχία Κανταχάρ.
Κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αρχικά υποχωρήσει για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες πολιτικού προσωπικού και ασφαλείας, διεξήγαγαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Το Πακιστάν, ανησυχώντας για διαρροή της διαμάχης, έκλεισε την πλευρά του στα σύνορα στη δεύτερη πιο πολυσύχναστη συνοριακή διέλευση στην κύρια εμπορική αρτηρία μεταξύ της δεύτερης αφγανικής πόλης Κανταχάρ και των λιμανιών του Πακιστάν.
Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επικείμενη απομάκρυνση χιλιάδων Αφγανών που βοήθησαν τον αμερικανικό στρατό, την ώρα που οι Ταλιμπάν συνεχίζουν την ολομέτωπη επίθεσή τους εναντίον αφγανικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης