Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Έντονες διαμαρτυρίες κατά του πιστοποιητικού Covid-19

Γαλλία: Έντονες διαμαρτυρίες κατά του πιστοποιητικού Covid-19

Το πιστοποιητικό είτε αρνητικό test PCR απαιτείται για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους από τον επόμενο μήνα

Σχετικά Άρθρα

Στο Παρίσι η αστυνομία είχε συγκρούσεις με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ενάντια στο σχέδιο του προέδρου Emmanuel Macron να επιβάλει πιστοποιητικό εμβολίου Covid-19 ή αρνητικό τεστ PCR για τη είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Τετάρτη 14 Μαΐου 2021.
Ο πρόεδρος Macron ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα σαρωτικά μέτρα για την καταπολέμηση της ταχείας αύξησης των νέων κρουσμάτων Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και νέων υγειονομικών κανονισμών για τους δημόσιους χώρους.
Με αυτόν τον τρόπο, προχώρησε στη λήψη αυστηρότερων μέτρων εν όψει ενός νέου κύματος κρουσμάτων με κυρίαρχη τη μετάλλαξη Detla

Καταστολή και επικρίσεις

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις, η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων ενώ ορισμένοι διαδηλωτές φορούσαν σήματα στα οποία αναγραφόταν «όχι στο πιστοποιητικό Covid-19».
Oi επικριτές του σχεδίου του Macron - το οποίο απαιτεί από τα εμπορικά κέντρα cafes, μπαρ και εστιατόρια για να ελέγχουν τα πιστοποιητικά από τον Αύγουστο - κατηγορούν τον πρόεδρο για καταπάτηση των ελευθεριών και απάραδεκτη διάκριση εις βάρος εκείνων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν

Αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό μέτρο

Ένας διαδηλωτής που ταυτίστηκε ως Jean-Louis είπε:
Είναι εντελώς αυθαίρετο και εντελώς αντιδημοκρατικό το μέτρο.
Ο Macron υποστήριξε ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επαναφέρουμε τη Γαλλία στην πορεία προς την κανονικότητα και ότι ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Η Ημέρα της Βαστίλης

Υπήρξαν διαμαρτυρίες σε άλλες πόλεις, όπως η Νάντη, η Μασσαλία και το Μονπελιέ.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιηθήκαν την Ημέρα της Βαστίλης, την επέτειο από το περιστατικό του 1789 που σηματοδότησε το σημείο καμπής της Γαλλικής Επανάστασης.
Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει υποχρεωτικά εμβόλια για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.
Μεταξύ άλλων προτάσεων είναι επίσης η υποχρεωτική απομόνωση για 10 ημέρες όσων έχουν θετικό διαγνωστικό τεστ, ενώ η αστυνομία θα πραγματοποιεί τυχαίους ελέγχους, ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης