Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Μειώνει την υποχρεωτική καραντίνα στις 7 ημέρες

Ισραήλ: Μειώνει την υποχρεωτική καραντίνα στις 7 ημέρες
Nα μειώσει την υποχρεωτική καραντίνα σε επτά ημέρες, αποφάσει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Nα μειώσει την υποχρεωτική καραντίνα σε επτά ημέρες, αποφάσει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, υιοθετώντας τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz.
Το υπουργείο Υγείας συνέστησε η προτεινόμενη περίοδος καραντίνας για μη εμβολιασμένα άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή επέστρεψαν από το εξωτερικό, να μειωθεί σε μια εβδομάδα από δύο εβδομάδες που ίσχυε προηγουμένως, χωρίς τη διενέργεια τεστ ή 10 ημέρες με διενέργεια τεστ.
Η απόφαση τίθεται σε άμεση ισχύ και αποσκοπεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να τηρούν τους κανονισμούς και να αποτρέψει παραβίαση της καραντίνας.
Σύμφωνα με τα μοντέλα του υπουργείου Υγείας, μια καραντίνα επτά ημερών αφήνει έναν πιθανό φορέα του ιού με πιθανότητα 10 τοις εκατό να μολύνει άλλους, υψηλότερο από το 5,3% για μια καραντίνα 10 ημερών και 1,7% για μια πλήρη καραντίνα 14 ημερών.
Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τη χαλάρωση των κανονισμών, όπως το να επιτρέπεται σε άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει, να παρακολουθούν θεάματα σε κλειστούς χώρους, χωρίς να δείχνουν αρνητικό τεστ.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Υγείας ζήτησαν χρόνο από το υπουργικό, προκειμένιυ να προετοιμαστούν για γρήγορα τεστ και προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
Το Ισραήλ κατέγραψε 730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα τη Δευτέρα, το υψηλότερο ποσοστό από τα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, αυτός ο αριθμός είναι ακόμα χαμηλότερος από τις προβλέψεις του υπουργείου Υγείας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, οι οποίες προέβλεπαν ότι το Ισραήλ θα αντιμετώπιζε 600 νέα κρούσματα την ημέρα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας και 1.000 την ημέρα σε ορίζοντα 10 ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης