Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (Πρόεδρος Γαλλίας): Yποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid και πιστοποιητικό σε υγεία, εστίαση και μέσα μεταφοράς

Macron (Πρόεδρος Γαλλίας): Yποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid και πιστοποιητικό σε υγεία, εστίαση και μέσα μεταφοράς
Nέα, αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron
Σχετικά Άρθρα
Nέα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron καθώς η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές. 

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι, προκειμένου να μην υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων, ο εμβολιασμός κατά της νόσου θα είναι υποχρεωτικός για το προσωπικό Υγείας και άλλους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Πρόσθεσε ότι από τις 15 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν έλεγχοι και κυρώσεις.
«Εάν δεν ενεργήσουμε, τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι θα αυξηθούν», είπε σε τηλεοπτική ομιλία.
Πράσινο πιστοποιητικό θα είναι απαραίτητο για την είσοδο σε κάθε εκδήλωση όπου συγκεντρώνονται περισσότεροι από 50 πολίτες από τις 21 Ιουλίου.
Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χώρους διασκέδασης ή μέσα μεταφοράς.
«Από την 1η Αυγούστου το Green Pass θα είναι υποχρεωτικό σε καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ, αλλά και σε αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα για μεγάλες διαδρομές» εξήγησε ο Emmanuel Macronκαι συμπληρώνοντας:
«Μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι διαθέτουν αρνητικό τεστ θα έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, είτε είναι πελάτες ή εργαζόμενοι».
«Θα διευρύνουμε την υποχρέωση του πιστοποιητικού όσο περισσότερο γίνεται, προκειμένου να σας ωθήσουμε να εμβολιαστείτε» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος που τόνισε πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός .

 
«Με βάση την εκτίμηση της κατάστασης, εξετάζουμε το ζήτημα της επέκτασης και σε άλλες δραστηριότητες». 
Για τα τεστ PCR είπε ότι θα πληρώνονται, εκτός εάν συνταγογραφούνται από γιατρό, προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός. 
Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έκανε επίκληση στην αρχή της αλληλεγγύης όσον αφορά την κατανομή εμβολίων. 
«Έχουμε ήδη δώσει πάνω από δυόμισι εκατομμύρια εμβόλια και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε προσφέρει αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις ακόμη». 
Στη συνέχεια έκανε έκκληση για μαζικούς εμβολιασμούς για να υπάρξει ανάχωμα στον ιό και να αναγεννηθεί η γαλλική οικονομία. 
Η δε συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση θα «ξεκινήσει μόλις πληρούνται οι υγειονομικές προϋποθέσεις».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης