Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή του πληθωρισμού και της Fed

Σε νέα ιστορικά υψηλά Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq εν αναμονή του πληθωρισμού και της Fed
Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall - Μια ανάσα από τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones
Σχετικά Άρθρα
Με το δεξί ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, σημειώνοντας σήμερα 12/7 νέο τριπλό ρεκόρ, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά και με τον Dow Jones να κλείνει κυριολεκτικά μια ανάσα από τις 35.000 μονάδες, καθώς η αγορά έχει μπροστά της ένα πενθήμερο γεμάτο με σημαντικές ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Την τρέχουσα εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β΄ τρίμηνο του έτους, με την JPMorgan Chase να ανοίγει τον χορό αύριο κιόλας.
Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές αναμένουν εναγωνίως τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που θα ανακοινωθούν επίσης αύριο, ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στην εξαμηνιαία κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve στο Κογκρέσο την Τετάρτη, προκειμένου να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για τα σχέδια της Federal Reserve.
Σε κάθε περίπτωση, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη της πανδημίας, ιδιαίτερα την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, προκειμένου να έχουν μια καλύτερη εικόνα για την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,36% στις 34.996,18 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά +0,38% στις 4.386,20 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη +0,21% στις 14.733 μονάδες

Παράλληλα, αρχίζει η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων στη Wall Street.

Tην αρχή θα κάνουν την Τρίτη οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase και PepsiCo.
Η θυγατρική της Walmart Inc, η ινδική Flipkart, ανακοίνωσε ότι έχει αντλήσει 3,6 δισ. δολάρια μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης, μετά από τον οποίο θα αποτιμάται στα 37,6 δισ. δολάρια.

Η χρηματοδότηση διοργανώθηκε από τους GIC, Canada Pension Plan Investment Board, Softbank Vision Fund 2 και Walmart.
Επίσης προσέλκυσε επενδύσεις από κρατικά fund όπως το DisruptAD, το Qatar Investment Authority, Khazanah National Berhad και την Antara Capital της Blackstone Group Inc, μεταξύ άλλων.
Η ιαπωνική Softbank, η οποία πούλησε το 20% περίπου της εταιρείας ηλεκτρονικού εμποριου στη Walmart το 2018, έχει επιστρέψει ως επενδυτής.
Η CVC Capital Partners απέκτησε μερίδιο ύψους 470 εκατ. Δολαρίων στην εταιρεία ψηφιακών ΜΜΕ Aleph Holding, εν όψει της προγραμματισμένης ΙΡΟ στο επόμενο έτος.
Τα παραπάνω αναφέρουν πηγές στο Reuters οι οποίες δεν κατονομάζονται.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές 

Με κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα, με τις JPMorgan Chase και Goldman Sachs να ανακοινώνουν αύριο Τρίτη τα αποτελέσματά τους.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 460,83 μονάδες, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό. Παράλληλα, ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 πρόσθεσε 0,62% στις 4.093,38 μονάδες.
Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,65% στις 15.790,51 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,05% στις 7.125,42 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 κέρδισε 0,46% στις 6.559,25 μονάδες.
Η ανησυχία για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα είναι διάχυτη, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο είναι και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, αφού πολλές χώρες επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.
Ο ταξιδιωτικός κλάδος ήδη δοκιμάζεται από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, ωστόσο ενθαρρυντική ήταν η είδηση στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι το Ηνωμένο βασίλειο χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς της καραντίνας.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας, ακινήτων και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καταγράφουν άνοδο μεταξύ 0,5% και 1%, ενώ πτωτικά διαπραγματεύονται οι μετοχές των τραπεζών, των εταιριών εξόρυξης και των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Νέα καθοδήγηση πολιτικής (guidance) θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε 10 ημέρες, όπως προανήγγειλε η επικεφαλής της Christine Lagarde.
Σύμφωνα με την Lagarde, οι επενδυτές να προετοιμαστούν για νέα καθοδήγηση σχετικά με τη νομισματική τόνωση σε 10 ημέρες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα το επόμενο έτος για τη στήριξη της οικονομίας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος έκτακτης ανάγκης.
Μιλώντας στο Bloomberg Television λίγες μέρες αφότου η ΕΚΤ αύξησε τον στόχο πληθωρισμού στο 2%, η Lagarde είπε ότι η σύνοδος του Διοικητικού Συμβουλίου της 22ης Ιουλίου - που προηγουμένως αναμενόταν να είναι σχετικά αδιάφορη - θα έχει τώρα "μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές και αλλαγές".
«Θα είναι μια σημαντική συνάντηση», είπε η Lagarde, αναφέροντας ότι σίγουρα θα επανεξεταστεί η καθοδήγηση».
Στον... πάγο μπαίνουν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ψηφιακό φόρο, έπειτα από τις αμερικανικές πιέσεις.
Ειδικότερα, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν σήμερα (12/7/2021) το «πάγωμα» του σχεδίου για τον λεγόμενο «ψηφιακό φόρο» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στον ΟΟΣΑ αναφορικά με τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των πολυεθνικών που πρέπει να συμφωνηθεί τον Οκτώβριο, ύστερα από πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο G20 το Σάββατο (10/7/2021).
«Η επιτυχία αυτής της διαδικασίας θα απαιτήσει μια τελευταία προσπάθεια από όλες τις πλευρές και η Κομισιόν δεσμεύεται να εστιάσει σε αυτή την προσπάθεια.
Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να θέσουμε σε αναμονή τις εργασίες μας επί της πρότασης για τον ψηφιακό φόρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στα εταιρικά - Στο +2% ο Nikkei 225

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και τα εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street.
Ο Asia Dow ενισχύθηκε +1,4% στις 3.929 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο +2,25%, στις 28.569 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε +0,79% στις 27.560 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώσε άνοδο +0,7% στις 3.549 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε κέρδη +0,44% στις 52.615 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης