Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eπικοινωνία Biden - Putin για κυβερνοεπιθέσεις - Του ζήτησε να σταματήσει τους χάκερ που δρουν από τη Ρωσία

Eπικοινωνία Biden - Putin για κυβερνοεπιθέσεις - Του ζήτησε να σταματήσει τους χάκερ που δρουν από τη Ρωσία

Η Ουάσινγκτον ζητά από τη Μόσχα να σταματήσει τους χάκερ που δρουν από τη Ρωσία

Σχετικά Άρθρα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα 9/7 με τον Ρώσο ομόλογό του V. Putin, του ζήτησε να αναλάβει δράση για να σταματήσει τους χάκερ που εδρεύουν στη Ρωσία και εξαπολύουν επιθέσεις με λυτρισμικό εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και υποδομών.
«Ο πρόεδρος Biden υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να αναλάβει δράση η Ρωσία για να διαλύσει αυτές τις ομάδες που λειτουργούν από τη Ρωσία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Πρόσθεσε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην ευρύτερη απειλή που συνιστούν αυτές οι επιθέσεις.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου D. Pescov επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Putin με τον Αμερικανό πρόεδρο Biden.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου από την πλευρά της σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν διαθέτει νέες πληροφορίες ότι η ρωσική κυβέρνηση κατηύθυνε αυτές τις επιθέσεις, αλλά επέμεινε ότι η Μόσχα πρέπει να δράσει για να τις σταματήσει.
Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Biden και Putin διήρκησε περίπου μία ώρα και επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα εναντίον της αμερικανικής εταιρείας Kaseya, οι διακομιστές της οποίας δεν αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία πριν από την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης