Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΜΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τις παρενέργειες από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

ΕΜΑ: Νέες προειδοποιήσεις για τις παρενέργειες από τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί για τις παρενέργειες από τα εμβόλια των AstraZeneca, Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson
Σχετικά Άρθρα

Νέες προειδοποιήσεις για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Ειδικότερα, ο ΕΜΑ συνέστησε, οι μυοκαρδίτιδες και περικαρδίτιδες να συμπεριληφθούν στις παρενέργειες των εμβολίων Pfizer και Moderna.
Παράλληλα, ο Οργανισμός προειδοποιεί για το σύνδρομο Guillain Barre που ενδεχομένως να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Για ακόμα μία φορά, όμως, ο ΕΜΑ προειδοποιεί ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων από τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό.

Σύσταση για το Johnson & Johnson

Εν τω μεταξύ, ο ΕΜΑ προχώρησε και σε σύσταση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ειδικότερα συστήνει να μην χορηγείται σε άτομα με ιστορικό συνδρόμου διαρροής των τριχοειδών αγγείων.
Η επιτροπή ασφάλειας του ΕΜΑ προτείνει να ενημερωθεί το φυλλάδιο οδηγιών του σκευάσματος ώστε να αναφέρει το σύνδρομο ως νέα πιθανή παρενέργεια.
Μέχρι σήμερα πάντως έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη μόνο τρία κρούσματα διαρροής των τριχοειδών αγγείων σε λήπτες του εμβολίου της J&J, επισήμανε ο EMA, ο οποίος ζητά τώρα από την εταιρεία πληροφορίες για τον πιθανό μηχανισμό του δεδομένου.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης

Τέλος, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ορισθεί εάν θα χρειαστεί η χορήγηση περισσότερων των δύο δόσεων που απαιτούνται σήμερα για τα εγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
Όπως διευκρινίζει, προς το παρόν τον ισχύον πρωτόκολλο θεωρείται επαρκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης