Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Λιγότερο από 3% η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από την παράλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι

Βασιλακόπουλος: Λιγότερο από 3% η πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από την παράλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι
Το 10% των εμβολιασμένων μπορεί να έχει ήπια λοίμωξη – Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως οι εμβολιασμένοι έχουν λιγότερο από 2% με 3% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από την παράλλαξη Δέλτα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως το 10% των εμβολιασμένων ενδεχομένως να έχει μια ήπια λοίμωξη, ενώ τόνισε πως αυτοί που ξεκάθαρα κινδυνεύουν είναι οι ανεμβολίαστοι.
«Ξεκάθαρα κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι από την μετάλλαξη Δέλτα.
Το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους.
Οι εμβολιασμένοι με βάση όλα τα επιστημονικά δεδομένα έχουν λιγότερο από 2% με 3% πιθανότητα να νοσήσουν σοβαρά από το στέλεχος Δ' και 10% να έχουν ήπια λοίμωξη» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για την έξαρση της πανδημίας, είπε πως «από την ώρα που ανοίξαμε δεν τηρήθηκαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα για αυτό και έχουμε τόσα κρούσματα».

Κανείς δεν είναι άτρωτος

Ερωτηθείς για το εάν διατρέχουν κίνδυνο οι νέοι ο κ.Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως «προφανώς όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο καλύτερη άμυνα έχει απέναντι στον κορωνοϊό».
«Κανείς δεν είναι άτρωτος.
Όμως στην Ελλάδα έχουμε 90 θανάτους σε ηλικίες 18 έως 39 και επίσης 3 θανάτους παιδιών» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως εάν τα νοσοκομεία γεμίσουν με νέους δεν θα υπάρχει χώρος για όλους τους υπόλοιπους ασθενείς.

Δεν είναι πιθανό σενάριο το lockdown

Όσον αφορά το σενάριο ενός νέου lockdown ο κ.Βασιλακόπουλος είπε πως δεν είναι πιθανό.
«Δεν μοιάζει πιθανό σενάριο η επιβολή ενός νέου lockdown.
Από εμάς εξαρτώνται όλα.
Αν οι εμβολιασμοί φτάσουν τους 100 χιλιάδες ανά ημέρα τότε τον Αύγουστο θα κάνουμε λόγο για ποσοστό ανοσίας 70%» υποστήριξε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης