Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Στα χέρια των Ταλιμπάν το 85% των εδαφών - Διαβεβαιώσεις στη Ρωσία

Αφγανιστάν: Στα χέρια των Ταλιμπάν το 85% των εδαφών - Διαβεβαιώσεις στη Ρωσία
Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το Αφγανιστάν ως βάση για επιθέσεις σε άλλα κράτη διαβεβαιώνουν οι Ταλιμπάν
Σχετικά Άρθρα

Το 85% των εδαφών του Αφγανιστάν ελέγχουν πλέον οι Ταλιμπάν, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Αυτό ανακοίνωσε αντιπροσωπεία των Ταλιμπάν που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία παράλληλα διαβεβαίωσε τις ρωσικές αρχές πως δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το Αφγανιστάν σε βάση για επιθέσεις προς άλλα κράτη.
Η επέλαση των δυνάμεων των Ταλιμπάν είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες μέλη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας αλλά και πρόσφυγες να αναζητήσουν καταφύγιο στο γειτονικό Τατζικιστάν, γεγονός που σήμανε συναγερμό στη Μόσχα ότι οι ακραίοι Ισλαμιστές επιχειρούν να διεισδύσουν στην κεντρική Ασία, μια περιοχή που η Ρωσία θεωρεί ζωτικό της χώρο.
Τρία μέλη των Ταλιμπάν έσπευσαν σήμερα να διαβεβαιώσουν τη Ρωσία και την παγκόσμια κοινότητα πως δεν αποτελούν απειλή για την ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, έδωσαν διαβεβαιώσεις πως οι Ταλιμπάν θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να εμποδίσουν το Ισλαμικό Κράτος να δραστηριοποιηθεί στο αφγανικό έδαφος αλλά και να ξεριζώσουν την παραγωγή οπίου.
«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε το Ισλαμικό Κράτος να μην αναπτυχθεί στο έδαφος του Αφγανιστάν.
Το έδαφος μας δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ κατά των γειτόνων μας» διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης