Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill και Melinda French Gates: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για «διαζύγιο» και από το Gates Foundation

Bill και Melinda French Gates: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για «διαζύγιο» και από το Gates Foundation

Το σχέδιο θα εφαρμοσθεί σε δύο χρόνια και θα επιτρέψει στην Melinda French Gates να συνεχίσει ανεξάρτητα το φιλανθρωπικό της έργο

Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο που θα επιτρέπει στη Melinda French Gates να παραιτηθεί ως συμπρόεδρος και να λάβει «ιδιωτικούς πόρους» από τον σύζυγό της για τη δική της φιλανθρωπική προσπάθεια, εάν είτε αυτή είτε ο Bill Gates αποφασίσουν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεργαστούν ανακοίνωσε το Gates Foundation τη Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times .
H ρήτρα με τη δυναότητα αποχώρησης, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά από δύο χρόνια, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 μαζί με μια σειρά άλλων αλλαγών στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης που αποσκοπούν να διασφαλίσουν το μακροπρόθεσμο μέλλον του μεγαλύτερου ιδιωτικού φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο σε μια στιγμή αβεβαιότητας εξαιτίας του πολύκροτου διαζυγίου, σχολιάζεται στο δημοσίευμα.

Η ρήτρα αποχώρησης

Η εισαγωγή της ρήτρα σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Melinda French δημοσιοποιεί την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το ίδρυμα με ενεργητικό 50 δισ. δολαρίων, καθώς αυτή και ο Bill Gates ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι τερμάτισαν τον 27χρονο γάμο τους.
Σε συνέντευξή του, ο Mark Suzman, διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, δήλωσε ότι το διάσημο ζευγάρι επιθυμούσα να επικρατήσει «διαφάνεια» σχετικά με ζητήματα που απορρέουν από το διαζύγιό τους και είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα τερματίσουν τελικά την «εταιρική τους σχέση.
«Αυτό είναι κάτι που, βεβαίως από την άποψή μου, δεν περιμένω να συμβεί και δεν σχεδιάζω», είπε.
«Ο Bill και η Melinda , τόσο μεμονωμένα όσο και από κοινού, με διαβεβαίωσαν για τη σταθερή τους πρόθεση να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί ως συμπροεδρεύντες μακροπρόθεσμα, και αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε.»

Η δέσμευση

Σε αυτό που η Suzman φάνηκε ως ένδειξη της δέσμευσής τους, οι Gates και French Gates ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα δωρίσουν άλλα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία στο ίδρυμα.
Έχουν επίσης συμφωνήσει να φέρουν νέους εξωτερικούς  trustees για να ενισχύσουν τον οργανισμό, αφόρου ο Warren Buffett, ο μεγαλύτερος δωρητής και αποκλειστικός εξωτερικός trustee, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι παραιτείται

Προσθήκες trustees 

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις σχετικά με τον αριθμό των trustees που θα προστεθούν ή τον ακριβή ρόλο τους στη λήψη αποφάσεων, δήλωσε ο Suzman.
Αυτός και ο Connie Collingsworth, ο διευθύνων σύμβουλος, σχεδιάζουν να υποβάλουν προτάσεις στο πρώην ζευγάρι έως τον Ιανουάριο αφού μελετήσουν άλλους οργανισμούς.
«Θα ήμουν έκπληκτος εάν αυτό κατέληξε να είναι μια πολύ μεγάλη διεύρυνση», πρόσθεσε ο Suzman, προβλέποντας ότι οι νέοι trustees θα μπορούσαν να κομίσουν νέα εμπειρία είτε να

Υγεία και οικονομική ανάπτυξη

Το διάσημο ζευγάρι ασχολείται με το ίδρυμα τα τελευταία 21 χρόνια και τροφοδοτείται από τα κέρδη που είχε ο Bill Gates από την Microsoft.
Συντομα κατέστη μια από τις πιο σημαντικές επιδραστικές δυνάμεις στην παγκόσμια πολιτική δημόσιας υγείας και ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης