Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποστήριξη της Ρωσίας στο Τατζικιστάν σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στα σύνορα με Αφγανιστάν

Υποστήριξη της Ρωσίας στο Τατζικιστάν σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης στα σύνορα με Αφγανιστάν
Ο  Putin διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Τατζικιστάν ότι θα παράσχει υποστήριξη σε περίπτωση που αυξηθεί η ένταση στα σύνορα του Τατζικιστάν με τον Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Τατζικιστάν E. Rahmon, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε μαζί του, ότι θα παράσχει υποστήριξη τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας, σε περίπτωση που αυξηθεί η ένταση στα σύνορα του Τατζικιστάν με τον Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι "συζητήθηκε αναλυτικά η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα τατζικό-αφγανικά σύνορα, που οφείλεται στην κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στο έδαφος του Αφγανιστάν όπως και στην ζώνη της μεθορίου".
Περισσότεροι από χίλιοι Αφγανοί στρατιώτες κατέφυγαν στο Τατζικιστάν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε έπειτα από μάχες με τους Ταλιμπάν, ανακοίνωσε η Κρατική Επιτροπή για την Εθνική Ασφάλεια του Τατζικιστάν, ενώ την ίδια ώρα οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις σχεδιάζουν αντεπίθεση στις βόρειες επαρχίες.

 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης