Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί το Ισραήλ αγνόησε τις συστάσεις του ΠΟΥ και εμβολιάζει μαζικά τους έφηβους

Γιατί το Ισραήλ αγνόησε τις συστάσεις του ΠΟΥ και εμβολιάζει μαζικά τους έφηβους
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισημαίνει πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση εμβολίων κορωνοϊού σε αυτόν τον πληθυσμό
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ αγνόησε τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιαστούν προς το παρόν και τώρα διεξάγει μία από τις πιο επιθετικές εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως για νέους ηλικίας 12-16 ετών.
Ο ΠΟΥ δεν υποστήριξε ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή.
Αντίθετα, επισημαίνει πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση εμβολίων κορωνοϊού σε αυτόν τον πληθυσμό προτού οι αρχές κάθε χώρας καταφύγουν σε γενικές συστάσεις περί χρήσης των σκευασμάτων.
Επίσης ο ΠΟΥ εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός, πως τα πλούσια δυτικά κράτη εμβολιάζουν τη νεολαία τους ενώ πολλές αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν ακόμη αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό των πληθυσμών υψηλού κινδύνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπου 24 ώρες εμβολιάστηκαν στο Ισραήλ περισσότεροι από 100.000 νέοι ηλικίας 12 -16 ετών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το οποίο επικαλείται η Jerusalem Post.
Πρόκειται για μία εκστρατεία, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να περιμένει.

Ξεστοκάρισμα;

Η καθηγήτρια Rivka Carmi, πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben - Gurion και κορυφαία Ισραηλινή παιδίατρος και γενετίστρια, χαρακτήρισε ως μαζική εκστρατεία δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα εμβολιασμού των νέων.
«Αυτή είναι μια πολύ επιθετική εκστρατεία που λέει ‘’πηγαίνετε να εμβολιαστείτε γιατί θα πετάξουμε τα εμβόλια στο τέλος του μήνα», είπε χαρακτηριστικά.
Το Ισραήλ θα πετάξει περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου Pfizer στο τέλος του μήνα εάν δεν βρει κάτι άλλο να κάνει με αυτά τα σκευάσματα.
Την Κυριακή (4/7/2021), ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett συζήτησε για πιθανές ανταλλαγές εμβολίων μεταξύ Ισραήλ και διαφόρων χωρών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Albert Bourla.
Μέχρι στιγμής, πάντως οι όποιες προσπάθειες απέβησαν άκαρπες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης