Διεθνή

Γερμανία: Δεν θα επιβληθεί «lockdown» σε όσους έχουν εμβολιαστεί βεβαιώνει η κυβέρνηση

Γερμανία: Δεν θα επιβληθεί «lockdown» σε όσους έχουν εμβολιαστεί βεβαιώνει η κυβέρνηση

Υπό την αιρεση ότι τα εμβόλια θα παρέχουν επαρκή κάλυψη από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού

Σχετικά Άρθρα

«Δεν θα υπάρξει lockdown για τους εμβολιασμένους», ξεκαθάρισαν σήμερα ο Προσωπάρχης της Καγκελαρίας Helga Brown και ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, υπό την προϋπόθεση, διευκρίνισαν ότι τα εμβόλια θα παρέχουν επαρκή κάλυψη από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.
Εφόσον ο εμβολιασμός μας λειτουργεί καλά, δεν τίθεται θέμα ενός lockdown που θα επιβαρύνει εκείνους οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι", δήλωσε ο κ. Brown στον ραδιοφωνικό σταθμό MDR και πρόσθεσε ότι «για όσους έχουν εμβολιαστεί, μπορούμε να διευκολύνουμε την κανονικότητα - την πρόσβαση σε ένα κονσέρτο ή στην αγορά».

Οι παράμετροι

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμένων, συνέχισε ο συνεργάτης της Καγκελαρίου, στο μέλλον θα βαρύνουν διαφορετικές παράμετροι στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, όπως π.χ. ο αριθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Αν διαπιστωθεί σημαντική αύξηση των εισαγωγών, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουμε μια νέα παραλλαγή ή κάποια ηλικιακή ομάδα να χρειάζεται πιο γρήγορα αναμνηστική δόση εμβολίου, εξήγησε ο κ. Brown .
Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας  Jens Spahn,, ο οποίος τόνισε ότι «ο πλήρης εμβολιασμός οδηγεί στο να μην είναι πλέον εφικτοί ή ακόμη και σύννομοι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις που είχαμε τον προηγούμενο χειμώνα».

Κουπόνια

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων και ενώ η εκστρατεία ανοσοποίησης μπαίνει σε νέα φάση, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) πρότεινε σήμερα να δοθούν κουπόνια για ελεύθερη είσοδο των εμβολιασμένων σε μουσεία και πάρκα ψυχαγωγίας.
«Κάτι τέτοιο θα προσέφερε νέο κίνητρο για τον εμβολιασμό», δήλωσε η ειδική του FDP για θέματα Υγείας Christine Aschenberg-Dugnus στην ιστοσελίδα t-online και τόνισε ότι «αν πρόκειται να αυξηθεί η προθυμία για εμβολιασμό, τότε η παροχή κινήτρων έχει νόημα».

Ευελιξία στους εμβολιασμούς

Από την πλευρά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), η Sabine Dittmar απηύθυνε έκκληση για πιο ευέλικτο σύστημα εμβολιασμού στο μέλλον, είτε με «εμβόλια to go», χωρίς ραντεβού είτε με διευκόλυνση στη διαδικασία των ραντεβού.
«Πρέπει τώρα να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να προσεγγίσουμε περισσότερο τους πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, για παράδειγμα με ελευθερία στην επιλογή του ραντεβού για τη β΄δόση.
«Με τέτοιους τρόπους θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο κάποιος να ακυρώσει τον δεύτερο εμβολιασμό του επειδή θα βρίσκεται σε διακοπές», πρόσθεσε η κ. Dittmar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης