Διεθνή

Μusk για Starlink: Επενδύσεις έως 30 δισ. δολ. – «Έκρηξη» των χρηστών του δορυφορικού internet το 2022

Μusk για Starlink: Επενδύσεις έως 30 δισ. δολ. – «Έκρηξη» των χρηστών του δορυφορικού internet το 2022
O Elon Musk δήλωσε ότι το αρχικό κόστος επένδυσης προτού η Starlink επιτύχει ουσιαστική θετική ταμειακή ροή θα είναι 5- 10 δισεκατομμύρια δολάρια
Σχετικά Άρθρα

Η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου Starlink αναπτύσσεται με ιδιατερη ταχύτητα, επισημαίνει ο διάσημος επιχειρηματίας Elon Musk ενώ ταυτόχρονα προβλέπει ;oti το συνολικό επενδυτικό κόστος θα διαμορφωθεί μεταξύ 20 δισ. και 30 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 29 Μαρτίου 2021.

Το project

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδρυτής της SpaceX, μιας επιχείρησης κατασκευής διαστημικών πυραύλων που έχει στόχο να συνειφέρει στο εποικισμό τον Άρη, δήλωσε ότι το αρχικό κόστος επένδυσης προτού η Starlink επιτύχει ουσιαστική θετική ταμειακή ροή θα είναι μεταξύ 5 - 10 δισ. δολ.
«Είναι μεγάλο το ύψος της επενδυσης», δήλωσε ο Musk σε συνέντευξη στο Mobile World Congress, τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη.

Καλυψη και δορυφόροι

Το Starlink, μια σειρά από δορυφόρους χαμηλής τροχιάς που προσφέρουν συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέρει ήδη μια δοκιμαστική υπηρεσία και αναφέρει ότι στοχεύει στην σχεδόν παγκόσμια κάλυψη του πληθυσμού αυτού του έτους.
Έχει πλέον περισσότερους από 1.500 δορυφόρους και λειτουργεί σε περίπου δώδεκα χώρες, προσθέτοντας περισσότερους κάθε μήνα, δήλωσε ο Musk, προβλέποντας ότι ο συνολικός αριθμός πελατών θα φτάσει το μισό εκατομμύριο τους επόμενους 12 μήνες, από 69.000 τώρα.

Επιχειρηματικό μοντέλο

Ορισμένοι αμφισβητούν εάν το δορυφορικό διαδίκτυο μπορεί ποτέ να αναπτύξει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, επειδή η κύρια αγορά που στοχεύει είναι οι άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι είναι πολύ λίγοι σε αριθμό για να υποστηρίξουν το τεράστιο εκ των προτέρων κόστος επένδυσης.
O Musk απάντησε στο σχετικό επιχείρημα, επισημαίνοντας ότι το Starlink θα μπορούσε να συμβάλει στην κάλυψη των κενών στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και οπτικών ινών πέμπτης γενιάς.
«Υπάρχει ανάγκη σύνδεσης σε μέρη που δεν το έχουν τώρα», δήλωσε ο Musk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης