Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFME - ΕΕ: Αύξηση της έκθεσης του τραπεζικού συστήματος στο κρατικό χρέος το α΄ τρίμηνο 2021

AFME - ΕΕ: Αύξηση της έκθεσης του τραπεζικού συστήματος στο κρατικό χρέος το α΄ τρίμηνο 2021
Για πρώτη φορά στην τελευταία τριετία αυξήθηκε ο αριθμός των τραπεζών που λειτουργούν ως κύριοι ανάδοχοι στις εκδόσεις κρατικών ομολόγων
Σχετικά Άρθρα

Άνοδο για πρώτη φορά στην τελευταία τριετία καταγράφηκε στον αριθμό των τραπεζών που λειτουργούν ως κύριοι ανάδοχοι στις εκδόσεις κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωση Χρηματοοικονομικών Αγορών στην Ευρώπη (AFME) αναφορικά με τα κρατικά ομόλογα κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, την οποία και εξέδωσε την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Εννέα κράτη

Στην έκθεση ωστόσο γίνεται αναφορά για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα σημειώνεται ότι κατά το διάστημα αυτό δύο τράπεζες απεμπόλησαν το ρόλο του κύριου ανάδοχου, ενώ έντεκα προστέθηκαν, με το σύνολο των τραπεζών αυτών (δεκατρείς) να επηρεάζει εννέα ευρωπαϊκές χώρες.

Στην τριετία

Όπως επισημαίνει η AFME, η καθαρή αύξηση του αριθμού των κύριων ανάδοχων στις ευρωπαϊκές αγορές χρέους, σημαίνει ότι ο αριθμός των ευρωπαϊκών τραπεζών που εκτίθενται σε κρατικό χρέος σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά σε τρία 3 χρόνια.

«Πράσινα» ομόλογα

Αναφορικά με τα στοιχεία για τις εκδόσεις κρατικών ομολόγων κατά το α΄ τρίμηνο του 2021, έδειξαν ότι οι συνολικές εκδόσεις των λεγόμενων πράσινων ομολόγων ανήλθαν στα 18,6 δισ. ευρώ, ένας όγκος που συνιστά τον μεγαλύτερο για διάστημα ενός τριμήνου στην Ευρώπη έως σήμερα.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της AFME, οι όγκοι συναλλαγών των κρατικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση το α΄ τρίμηνο, ωστόσο σημείωσαν αύξηση σχεδόν κατά 19% συγκρινόμενοι με αυτούς του δ΄ τριμήνου του 2020.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης