Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Στο τραπέζι η μείωση των επιτοκίων κατά 25-100 μονάδες βάσης, από το 5,5%

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Στο τραπέζι η μείωση των επιτοκίων κατά 25-100 μονάδες βάσης, από το 5,5%
Στόχος είναι ο περιορισμός του πληθωρισμού, δήλωσε η κεντρική τραπεζίτης, Elvira Nabiullina
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων κατά 25-100 μονάδες βάσης από το τρέχον επίπεδο του 5,5% θα εξετάσει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας στην επόμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου, για να περιορίσει τον πληθωρισμό, δήλωσε η κεντρική τραπεζίτης, Elvira Nabiullina, σύμφωνα με δημοσίευμα το Bloomberg τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2021.

Πληθωρισμός

Αφού μείωσε ο επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 4,25% στο προηγούμενο έτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κεντρική τράπεζα έχει τώρα αυξήσει το επιτόκιο τρεις φορές το 2021 για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε υψηλότερα του στόχου τον Νοέμβριο και δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.
Μιλώντας στο Bloomberg, η Nabiullina δήλωσε πως η νομισματική πολιτική ήταν το κύριο μέσο για τον περιορισμό του πληθωρισμού, ο οποίος ξεπέρασε το 6% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2016, πολύ υψηλότερα από τον στόχο της τράπεζας για 4%.
Όταν αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στις 11 Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι θα χρειαστούν περισσότερες αυξήσεις για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης