Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διευρύνουν το προβάδισμα με 28% οι Χριστιανοδημοκράτες – Στο 19% οι Πράσινοι

Γερμανία: Διευρύνουν το προβάδισμα με 28% οι Χριστιανοδημοκράτες – Στο 19% οι Πράσινοι
Πρόκειται για μία ακόμη δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει την πτώση των Πρασίνων, οι οποίοι ενώ προηγούνταν στις σφυγμομετρήσεις, η εικόνα άλλαξε με την εκλογή του Armin Laschet ως προέδρου του CDU
Σχετικά Άρθρα

Η Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία της καγκελαρίου, Angela Merkel διευρύνει το προβάδισμά της σε νέα δημοσκόπηση ενώ οι Πράσινοι υποχωρούν περαιτέρω.
Το CDU της Merkel και το αδελφό κόμμα CSU συγκεντρώνουν το 28% στη δημοσκόπηση της Insa για την εφημερίδα Bild am Sonntag.
Οι Πράσινοι χάνουν ακόμη μία ποσοστιαία μονάδα υποχωρώντας στο 19%, ενώ στο 17% βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Πρόκειται για μία ακόμη δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει την πτώση των Πρασίνων, οι οποίοι ενώ προηγούνταν στις σφυγμομετρήσεις, η εικόνα άλλαξε με την εκλογή του Armin Laschet ως προέδρου του CDU και υποψήφιου για τη διαδοχή της Merkel.

Ο προτιμητέος εταίρος

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), τους οποίους προτιμούν ως μελλοντικούς κυβερνητικούς εταίρους οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο 12% με μείωση του ποσοστού τους κατά 1%.
Η εθνικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ακολουθεί με 11% ενώ το αριστερό Die Linke συγκεντρώνει το 7%.
Εάν οι εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 επιβεβαιώσουν τα δημοσκοπικά ποσοστά των κομμάτων, ο μοναδικός συνασπισμός που θα είναι σε θέση να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αυτός θα είναι των Χριστιανοδημοκρατών και των Πρασίνων.
germany_4.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης