Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο… εξετάζει νέους περιορισμούς λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19

To Ισραήλ το πιο εμβολιασμένο κράτος στο κόσμο… εξετάζει νέους περιορισμούς λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ θεωρείται ότι είναι από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς με ποσοστό άνω του 60% και παρ΄ όλα αυτά τα κρούσματα εκ νέου αυξάνονται
Σχετικά Άρθρα

Η αρμόδια επιτροπή για τον Covid -19 του Ισραήλ θα συνεδριάσει την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 ώστε να εξετάσει εάν θα πρέπει να επιβάλλει νέους περιορισμούς καθώς 229 νέα κρούσματα covid -19 κατεγράφησαν προκαλώντας ανησυχία.
Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ θεωρείται ότι είναι από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς και παρ΄ όλα αυτά τα κρούσματα εκ νέου αυξάνονται.
Το τελευταίο διάστημα το Ισραήλ είχε αποσύρει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα και ήταν η πρώτη οικονομία που άνοιξε καταργώντας σχεδόν πλήρως όλα τα μέτρα των lockdowns.

Η αρμόδια επιτροπή στο Ισραήλ για τον κορωνοιό θα συνεδριάσει την Κυριακή για να συζητήσει τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση του αυξανόμενου αριθμού κροσυμάτων COVID-19 στη χώρα, αφού η κυβέρνηση επανέφερε την υποχρέωση να φορούν οι πολίτες μάσκες σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς πολυσύχναστους χώρους.

Οι νέοι περιορισμοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από υπουργούς και ιατρικό προσωπικό εξετάζει τους ακόλουθους πρόσθετους περιορισμούς:

  • απαίτηση από τους πολίτες να φορούν μάσκες σε ανοιχτούς χώρους,
  • μείωση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται
  • να εξετάζονται τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί πριν τους επιτρέψουν να λάβουν μέρος σε ορισμένες δραστηριότητες.

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε ότι δεν σκοπεύει να εφαρμόσει νέους περιορισμούς.
Αντίθετα, είπε ότι θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες που έχουν ανακοινωθεί προηγουμένως, όπως η επιβολή προστίμων τουλάχιστον 5.000 NIS σε όποιον σπάει την απομόνωση, καθώς και την ενίσχυση της επιβολής των tests και κατά των περιορισμένων ταξιδιών στο αεροδρόμιο.
«Φυσικά, θα λάβουμε μέτρα ανάλογα με την κατάσταση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Meet the Press το σαββατοκύριακο.
Σημείωσε επίσης ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί έπρεπε να αξιολογηθεί πριν η κυβέρνηση επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς - εάν χρειαστούν».

Υπήρξαν 229 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν την Παρασκευή 25 Ιουνίου, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.
Για το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου, το Ισραήλ κατεγράφησαν μόνο μεταξύ 3 και 30 νέων ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά στις αρχές της περασμένης εβδομάδας τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ειδικά στα σχολεία.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν μόνο 26 άτομα σε σοβαρή κατάσταση. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, το Ισραήλ κατέγραφε καθημερινά χιλιάδες νέα περιστατικά και είχε περίπου 1.200 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο επιλογές

Υποθέτοντας ότι αυτό το επόμενο κύμα COVID-19 στο Ισραήλ περιλαμβάνει μόνο μια μικρή έως μέτρια αύξηση σε σοβαρές περιπτώσεις, η ισραηλινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο επιλογές:
Να αφήσει την οικονομία ανοιχτή και να αποδεχτεί έναν ορισμένο αριθμό θανάτων από τον ιό ή να εργαστεί για την πλήρη εξάλειψή του σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal, βιολόγο στο Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann.

«Αυτή είναι μια απόφαση πολιτικής, και επομένως μια απόφαση που μόνο μια κυβέρνηση μπορεί να λάβει».
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη της παράλλαξης Delta.
«Η μετάλλαξη Delta βρίσκεται στο Ισραήλ για δύο μήνες και δεν οδήγησε αμέσως σε άνοδο των κρουσμάτων, οπότε η πρόσφατη αύξηση μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από γεγονότα που δεν θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη αύξηση», ανέφερε ο Segal.
Η πλειοψηφία των εστιών υπήρξε στα σχολεία της χώρας και ο Segal συνέστησε τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών μεταξύ των ηλικιών 12 και 15 ετών, κάτι που είπε ότι θα μπορούσε να πετύχει ανοσίας της αγέλης.
Μόνο η Maccabi ανέφερε μια αναμενόμενη αύξηση 30% στον εμβολιασμό εφήβων αυτήν την εβδομάδα.
Η σχολική χρονιά πρόκειται να κλείσει στο τέλος του Ιουνίου, αλλά οι περισσότεροι μαθητές θα συνεχίσουν στα σχολεία και τον Ιούλιο για να αναπληρώσουν εβδομάδες που είχαν σταματήσει να λειτουργούν.
Υπήρξαν 332 μαθητές μολυσμένοι με κορωνοϊό από τις 24 Ιουνίου 2021, ανέφερε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και 32 εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, οι μάσκες πρέπει τώρα να φοριούνται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.
Οι μόνες εξαιρέσεις είναι για παιδιά κάτω των επτά ετών, για άτομα που δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα λόγω ψυχικής ή σωματικής αναπηρίας, για άτομα που είναι μόνα ή με τον σύντροφό τους ή εκείνα που ασκούνται.
Το Υπουργείο Υγείας ζήτησε επίσης από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε πολυσύχναστους χώρους.

Ιογενείς λοιμώξεις σε πρωτοφανές επίπεδο

Η κρίση του κορωνοιού μπορεί να μειώνεται, αλλά σε όλο το Ισραήλ ενήλικες και παιδιά αρρωσταίνουν με ιογενείς λοιμώξεις που αποτελεί φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο για αυτή τη εποχή του έτους, σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες του ιατρικού τομέα αναφέρει η Jerusalem Post.
«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Δρ Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod.
«Παρακολουθούμε ιογενείς λοιμώξεις στο νοσοκομείο, που φυσικά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αυτού που συμβαίνει στην κοινωνία, καθώς για κάθε νοσηλευόμενο ασθενή, συμβαίνουν πολύ περισσότερα εκεί έξω.
Από την άνοιξη, παρατηρούμε έναν αυξανόμενο αριθμό αναπνευστικών ασθενειών και από τον Μάιο σημειώθηκε αύξηση των περιπτώσεων RSV».
Ο Respiratory Syncytial Virus, RSV, ή ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, εμφανίζεται συνήθως το χειμώνα μαζί με τη γρίπη και είναι ιδιαίτερα σοβαρός για πολύ μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ευάλωτους ενήλικες.
«Συνήθως εξαφανίζεται το καλοκαίρι, αλλά αν λάβουμε υπόψη τι συμβαίνει τώρα, μοιάζει με χειμώνα τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Brosh.
Ο RSV δεν είναι ο μόνος ιός που κυκλοφορεί ευρέως αλλά και άλλες ασθένειες όπως ένας τύπος αδενοϊού, ο ανθρώπινος μεταπνευμοϊός (HMPV) και ο ρινοϊός.
Όλα αυτά σχετίζονται με αναπνευστικά συμπτώματα και άλλα συμπτώματα παρόμοια με αυτά του σοβαρού κρυολογήματος. Ταυτόχρονα, η γρίπη δεν έχει χτυπήσει το Ισράηλ από το χειμώνα πριν από την πανδημία.
Μετά την κρίση του κορωνοιού και της πανδημίας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι ασθένειες επανεμφανίζονται. Παρόλο που δεν φαίνεται να έχει δημοσιευτεί επίσημη μελέτη σχετικά με το θέμα, παρόμοιο φαινόμενο αναφέρθηκε στην Αυστραλία πριν από λίγους μήνες.

Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικές και γαστρεντερικές παθήσεις ήταν εξαιρετικά υψηλός και στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε η Δρ. Giora Weiser, διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Έκτακτης Ανάγκης. «Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο, βλέπουν φίλους και έχουν μια φυσιολογική ζωή ξανά, και αυτοί οι ιοί παίρνουν εκδίκηση», δήλωσε ο Weiser.
Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, ο Weiser είπε ότι δεν ήταν εύκολο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όλοι οι ειδικοί συμφώνησαν ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς αυτό το κύμα λοιμώξεων θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.
Αυτό δεν είναι πανδημία, αυτοί οι ιοί υπάρχουν στη χώρα και κάθε χειμώνα εμφανίζονται.
Το περίεργο τώρα είναι ότι έχουν εμφανιστεί πολλές ιώσεις στην καλοκαιρινή σεζόν ενώ πάντα εμφανίζονται τον χειμώνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης