Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Είχαμε κάλυψη 60% πλήρους εμβολιασμού στο Ισραήλ, αλλά υπάρχει ακόμα έξαρση κρουσμάτων επειδή δε φτάσαμε στο 70%

Γώγος: Είχαμε κάλυψη 60% πλήρους εμβολιασμού στο Ισραήλ, αλλά υπάρχει ακόμα έξαρση κρουσμάτων επειδή δε φτάσαμε στο 70%
Ο κ. Γώγος εκτίμησε πως «το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε»

Για σαφή ύφεση της επιδημίας στη χώρα μας έκανε λόγο ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.
Η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε ύφεση και αναμένεται να έχουμε περαιτέρω μείωση στο προσεχές διάστημα με ελάττωση των νοσηλευομένων είπε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος επικαλούμενος τα μοντέλα.
Στη συνέχεια, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ο δείκτης Rt βρίσκεται στο 0,74 και αποτελεί έναν πολύ χαμηλό αριθμό τη στιγμή που έχουμε εμβολιάσει πλήρως το 30% του πληθυσμού.
«Αυτά τα αποτελέσματα έχουν να κάνουν με τον κάλο καιρό, αλλά και με τα μέτρα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα» σημείωσε ο καθηγητής.
Ωστόσο, ο κ. Γώγος εκτίμησε πως «το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο, όταν είμαστε σε αποστάσεις και περπατάμε υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε».
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε τη σημασία της μάσκας στον μέχρι τώρα έλεγχο της πανδημίας.
Παράλληλα πρόταξε την ανάγκη καλής εμβολιαστικής κάλυψης καθώς ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους.
Όπως εξήγησε σίγουρα αφορά τους ανεμβολίαστους γιατί θα νοσήσουν θα οδηγηθούν στο νοσοκομεία, αλλά άφορα και τους εμβολιασμένους γιατί δεν θα υπάρχει χώρος για τα νοσήματα που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό.
«Είχαμε κάλυψη 60% πλήρους εμβολιασμού στο Ισραήλ, αλλά υπάρχει ακόμα έξαρση κρουσμάτων επειδή δε φτάσαμε στο 70%. Και στην Πορτογαλία συνέβη κάτι αντίστοιχο. Το να καλύψουμε ένα 35% με 40% του πληθυσμού δεν σημαίνει τίποτα.
Ο ιός είναι εδώ και μεταδίδεται» προειδοποίησε ο κ. Γώγος.
Στη συζήτηση συμμετείχε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νικόλαος Θωμαΐδης κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα καλή εικόνα στην επιδημιολογία λυμάτων.
Μάλιστα εκτίμησε πως «τις επόμενες 3 με 4 εβδομάδες σίγουρα τον Ιούλιο, θα έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης