Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε το Δίκαιο της Θάλασσας - Ουκρανία: Ρωσική προβοκάτσια το συμβάν

Ρωσία: Το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε το Δίκαιο της Θάλασσας - Ουκρανία: Ρωσική προβοκάτσια το συμβάν

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallas δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία

Σχετικά Άρθρα

Ωμή παραβίαση της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, χαρακτήρισε τις ενέργειες του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender στην Μαύρη Θάλασσα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ισχυριζόμενο ότι εισήλθε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας σε βάθος 3 χιλιομέτρων και κάλεσε την βρετανική πλευρά να ερευνήσει τις ενέργειες του πληρώματος του βρετανικού αντιτορπιλικού, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

Θαλάσσια δικαιώματα

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallas αναφερόμενος στο περιστατικό, είπε ότι δεν αποτελεί έκπληξη για την Βρετανία καθώς τέτοια πράγματα «συμβαίνουν διαρκώς» με την Ρωσία.
«Δεν μας εξέπληξε αυτό.
Κάνουμε ότι είναι αναγκαίο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση ή αντίθετα την πρόκληση.
Ωστόσο δεν θα αποστούμε από την τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και από τα δικαιώματα μας στην Θάλασσα» δήλωσε ο Wallas.
Νωρίτερα η βρετανική κυβέρνηση, διέψευσε ότι υπήρξε κάποια αντιπαράθεση δηλώνοντας ότι το αντιτορπιλικό HMS Defender εισήλθε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή πλεύσης.

Γυμνάσια

«Πιστεύουμε πως οι Ρώσοι έκαναν γυμνάσια με πυροβολικό στη Μαύρη Θάλασσα, και παρείχαν στη ναυτική κοινότητα προηγούμενη προειδοποίηση για τη δραστηριότητά τους», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση στο Twitter.
«Δεν ερρίφθησαν πυρά προς το HMS Defender και δεν δεχόμαστε τον ισχυρισμό ότι έπεσαν βόμβες στην πορεία πλεύσης του».
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallas δήλωσε πως το HMS Defender έπλεε σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη διαδρομή από την Οδησσό, στην Ουκρανία, προς τη Γεωργία.

HMS Defender

Το Κίεβο, την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει το περιστατικό με το βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα ως «προβοκάτσια της Ρωσίας».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba χαρακτήρισε ως «εκδήλωση της επιθετικής και προκλητικής πολιτικής της Ρωσίας» στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα, το περιστατικό που σημειώθηκε με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender, η οποία συνιστά «μια συνεχή απειλή για την Ουκρανία και τους συμμάχους».

Έκκληση

Ο Kuleba σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, απηύθυνε έκκληση για περισσότερη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας , επισημαίνιοντας ότι «είναι αναγκαία η ποιοτικά νέα συνεργασία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ με την Ουκρανία στη Μαύρη Θάλασσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης