Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λονδίνο για προειδοποιητικά πυρά σε βρετανικό πλοίο: Έπλεε ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

Λονδίνο για προειδοποιητικά πυρά σε βρετανικό πλοίο: Έπλεε ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο

Νωρίτερα, σημειώθηκαν προειδοποιητικά πυρά από ρωσικό πολεμικό πλοίο κατά βρετανικού αντιτορπιλικού στη Μαύρη Θάλασσα όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε την Τετάρτη 23/6, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Μόσχας σχετικά με την παραβίαση των ρωσικών θαλασσίων συνόρων από βρετανικό αντιτορπιλικό ότι δε σημειώθηκαν πυρά και ότι το σκάφος τους λειτούργησε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.
«Δεν υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά κατά του αντιτορπιλικού. Το πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού πραγματοποιεί απλή διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» έγραψε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Twitter.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.
Παράλληλα, γίνεται λόγος για πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Su-24M πάνω από το βρετανικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τα πυρά το βρετανικό πλοίο είχε δεχθεί προειδοποίηση, την οποία όμως δεν έλαβε υπόψιν του.
Τελικά, το βρετανικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή στις 12:23 (τοπική ώρα) ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του στόλου Μαύρης Θάλασσας αλλά και των συνοριακών δυνάμεων της FSB.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης