Διεθνή

Δένδιας (ΥΠΕΞ) για κυρώσεις σε Λευκορωσία: Η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης της δημοκρατίας

Δένδιας (ΥΠΕΞ) για κυρώσεις σε Λευκορωσία: Η ΕΕ στηρίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης της δημοκρατίας
Η Ελλάδα εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων για την «πειρατεία» στο αεροσκάφος της Ryanair, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί «να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
Όπως επεσήμανε οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

Ποινική δίωξη

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε.
«Η Ελλάδα - καθώς το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βίλνιους - εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη εναντίον των υπευθύνων».
Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Lukashenko θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Vladimir Putin, ο κ. Δένδιας σημείωσε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση - λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της - οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία.
Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης