Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Κίνα κινδυνεύει με διεθνή απομόνωση, εάν δεν επιτρέψει μία πραγματική έρευνα για τον Covid

ΗΠΑ: Η Κίνα κινδυνεύει με διεθνή απομόνωση, εάν δεν επιτρέψει μία πραγματική έρευνα για τον Covid
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν την Κίνα σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους τους, δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα

Η Κίνα κινδυνεύει με διεθνή απομόνωση εάν δεν επιτρέψει μια «πραγματική» έρευνα στην επικράτειά της σχετικά με την προέλευση του ιού που προκάλεσε την πανδημία Covid - 19, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan.
Η βαρυσήμαντη δήλωση Sullivan έρχεται χρονικά μετά την τοποθέτηση των G7, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, για άλλη μία έρευνα σχετικά με τον τρόπο προέλευσης του ιού.
Ο Biden έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για τον προσδιορισμό της προέλευσης του κορωνοϊού.
«Η Κίνα έχει μία και μόνο μία επιλογή.

«Θα πιέζουμε την Κίνα»

Είτε θα επιτρέψει, με υπεύθυνο τρόπο, στους ερευνητές να πραγματοποιήσουν μία πραγματική έρευνα για να καταλάβουν από πού προήλθε, είτε θα αντιμετωπίσει την απομόνωση στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Sullivan στο «Fox News».
Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν την Κίνα σε συνεργασία με τους συμμάχους και τους εταίρους τους μέχρι να γίνει αντιληπτός, πως ήρθε στον κόσμο αυτός ο ιός και ποιος έχει την ευθύνη, δήλωσε ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.
Η Κίνα έχει απορρίψει τη θεωρία πως ο ιός διέρρευσε από το εργαστήριο ιολογίας της Wuhan, της πόλης όπου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης