Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική προειδοποίηση στην Τουρκία: Θα λάβουμε μέτρα, εάν αναπτύξετε βάσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Ρωσική προειδοποίηση στην Τουρκία: Θα λάβουμε μέτρα, εάν αναπτύξετε βάσεις στο Αζερμπαϊτζάν
«Η ανάπτυξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι ένας λόγος για ιδιαίτερη προσοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Η ανάπτυξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι λόγος για να δείξουμε «ιδιαίτερη προσοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Η ανάπτυξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας είναι ένας λόγος για ιδιαίτερη προσοχή και τη λήψη απαραίτητων μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειάς μας», δήλωσε ο Dmitry Peskov,κληθείς να σχολιάσει αναφορές, πως η Άγκυρα μπορεί να κατασκευάσει στρατιωτικές βάσεις στο Αζερμπαϊτζάν.
Νωρίτερα, την Παρασκευή (18/6/2021) όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε ότι «δεν σχολιάζει φήμες».

Προειδοποιήσεις αλλά και τουρισμός

Η Ρωσία απελευθερώνει από την ερχόμενη Τρίτη (22/6) τις πτήσεις προς την Τουρκία, επιτρέποντας την επανεκκίνηση του μεγάλου ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς τη γειτονική χώρα.
Η απόφαση ελήφθη μετά από επίσκεψη Ρώσων εμπειρογνωμόνων στην Τουρκία για την αξιολόγηση των μέτρων ασφαλείας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatyana Golikova.
Η Ρωσία ανέστειλε τις πτήσεις προς την Τουρκία στις 15 Απριλίου και επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δύο πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης, που εκτελούνται από την Aeroflot και την Turkish Airlines.
Η Τουρκία θεωρείται ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες.
Το 2019 πάνω από 7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Τουρκία, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
Το 2020, ακόμη και με την πανδημία, περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν την Τουρκία ως προορισμό διακοπών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης