Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Ρωσία: Κόκκινη γραμμή για εμάς η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα 17/6 ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη Μόσχα και ότι ανησυχεί από συνομιλίες ότι το Κίεβο μπορεί να λάβει μια μέρα σχέδιο δράσης για ένταξη.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov έκανε τις παρατηρήσεις μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ J. Biden και ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin πραγματοποίησαν συνομιλίες στη Γενεύη.
Ο Pescov δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής ήταν θετική συνολικά.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας V. Zelensky δήλωσε τη Δευτέρα ότι ήθελε ένα σαφές «ναι» ή «όχι» από τον Biden σχετικά με το αν θα δώσει στην Ουκρανία ένα σχέδιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο Biden είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να ξεριζώσει τη διαφθορά και να πληροί άλλα κριτήρια για να μπορέσει να ενταχθεί.
Ο Pescov είπε ότι η Μόσχα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
«Αυτό είναι κάτι που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και αυτό είναι πραγματικά μια κόκκινη γραμμή για εμάς - όσον αφορά την προοπτική της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Pescov στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy.
«Φυσικά, αυτό (το ζήτημα ενός σχεδίου ένταξης για την Ουκρανία) εγείρει ανησυχίες για μας», είπε.
Ο Pescov είπε ότι η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής της Γενεύης ότι πρέπει να πραγματοποιήσουν συνομιλίες για τον έλεγχο των όπλων το συντομότερο δυνατό.
Ο Biden και ο Putin συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής να ξεκινήσουν τακτικές διαπραγματεύσεις για να προσπαθήσουν να θέσουν τις βάσεις για μελλοντικές συμφωνίες ελέγχου όπλων και μέτρα μείωσης του κινδύνου.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα ανέμενε πως οι συνομιλίες με την Ουάσινγκτον θα ξεκινήσουν εντός εβδομάδων.
Έκανε τα σχόλια σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών την Πέμπτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης