Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεμφάνιση Kim Yong un: Έτοιμοι και για διάλογο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Επανεμφάνιση Kim Yong un: Έτοιμοι και για διάλογο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ
Ομιλία για τη νέα στρατηγική της Βόρειας Κορέας έναντι των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Βόρεια Κορέα πρέπει να είναι έτοιμη και για διάλογο αλλά και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ διατύπωσε ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong un μιλώντας σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Εργατικού κόμματος.
«Ο αρχηγός του κράτους υπογράμμισε την ανάγκη να προετοιμαστούμε τόσο για τον διάλογο όσο και για τη σύγκρουση, ιδίως να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη σύγκρουση» μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες ύστερα από την παραδοχή του Kim Jong un ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με μια «τεταμένη διατροφική κρίση».
Η Βόρεια Κορέα, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί από τις πολλές διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω των πυρηνικών και βαλλιστικών της προγραμμάτων, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρές ελλείψεις τροφίμων. Πέρυσι η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες και πλημμύρες, κατέστησαν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στη Βόρεια Κορέα.
Πάντως, ο Kim υποστήριξε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει βελτιωθεί, καθώς η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε αύξηση κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης