Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημόσια οπλοφορία, χωρίς άδεια, και επισήμως στο Τέξας

Δημόσια οπλοφορία, χωρίς άδεια, και επισήμως στο Τέξας

Χωρίς άδεια στο εξής η οπλοφορία στους δρόμους του Τέξας

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας ενέκρινε νόμο δυνάμει του οποίου θα επιτρέπεται σύντομα στην πολιτεία αυτή η δημόσια οπλοφορία χωρίς άδεια, ακόμη ένα μέτρο που διευρύνει το δικαίωμα της οπλοφορίας σε συντηρητικές αμερικανικές πολιτείες.
Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε τον Μάιο από την πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζει πως πλέον θα επιτρέπεται σε κάθε πρόσωπο ηλικίας 21 ετών και άνω σε βάρος του οποίου δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση να φέρει όπλο δημόσια χωρίς να διαθέτει άδεια.
Αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.
Στο κείμενο διατυπώνεται η θέση ότι τα Συντάγματα των ΗΠΑ και του Τέξας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και κατά συνέπεια πρέπει να εγείρονται λιγότερα εμπόδια ως προς αυτό.
Ο κυβερνήτης Gr. Abot αναμένεται να προεδρεύσει σε τελετή για την επικύρωση του νόμου σήμερα Πέμπτη 17/6, σύμφωνα με την εφημερίδα Texas Tribune.
Είχε κάνει γνωστό ότι θα υπέγραφε τον νόμο εάν εγκρινόταν από τα δύο σώματα του πολιτειακού Κογκρέσου.
«Πρόκειται για κάτι που έχουν υιοθετήσει άλλες περίπου είκοσι πολιτείες, είναι καιρός να το υιοθετήσει και το Τέξας», δήλωνε τον Απρίλιο στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό WBAP.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης