Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια εταιρεία με παρουσία στην Ελλάδα σχεδιάζει τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας - Που θα επενδύσει 12 δισ. δολ.

Ποια εταιρεία με παρουσία στην Ελλάδα σχεδιάζει τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας - Που θα επενδύσει 12 δισ. δολ.
Η PwC σχεδιάζει εξαγορές για να βελτιώσει τις δυνατότητές της σε τομείς όπως η ορθή διακυβέρνηση, η τεχνολογία cloud (νέφους) και η τεχνητή νοημοσύνη
Σχετικά Άρθρα

Σε μια εξαιρετικά σημαντική επένδυση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων απεφάνθη να προχωρήσει η PwC στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο πλαίσιο της ορθής διακυβέρνησης.
Καθώς το Κογκρέσο υπό την νέα προεδρία Biden ετοιμάζεται να «ρίξει» σην αμερικανική οικονομία δισεκατομμύρια δολάρια με έμφαση στα έργα «υποδομής», η PwC (μια από τους «Big Four» ελεγκτές της Αμερικής που εξυπηρετούν τις εταιρείες Fortune 500 σε όλο τον κόσμο) εν αναμονή της εφαρμογής της απόφασης, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση - 12 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τον αριθμό των κεφαλαίων της εταιρείας κατά περισσότερο από το ένα- Τρίτον κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, μαζί με επενδύσεις σε τεχνολογία και αλλού που αποσκοπούν να «σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και άλλες διακυβερνητικές πρωτοβουλίες».
Σύμφωνα με τους FT, το νέο σχέδιο σηματοδοτεί «σημαντική επιτάχυνση» από την επένδυση ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας από το 2016.
Το μέγεθος της νέας επένδυσης είναι πολύ μεγαλύτερο από την αύξηση 20% στα συνολικά έσοδα από το 2016.

Ακολουθεί μια ανάλυση για το τι θα συνεπάγεται το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους FT:

- Θα προσληφθούν περίπου 100.000 νέοι εργαζόμενοι, επεκτείνοντας το εργατικό δυναμικό της εταιρείας σε 284.000, το οποίο έχει ήδη αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία πέντε χρόνια.
- 125 εκατομμύρια δολάρια για μια πρωτοβουλία των ΗΠΑ που στοχεύει στην εύρεση 25 εργαζομένων για μαθητές από φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες. Η αμερικανική εταιρεία προσλαμβάνει επί του παρόντος 7- 8 χιλιάδες άτομα το χρόνο συνολικά.

- Η εταιρεία θα δαπανήσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια, το 25% της συνολικής δέσμευσης, για να διπλασιάσει την επιχείρησή της στο AsiaPac, η οποία κατέγραψε έσοδα 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε 12 μήνες έως τον Ιούνιο του 20202.

  • Η PwC θα εγκαινιάσει «ινστιτούτα ηγεσίας εμπιστοσύνης» με επίκεντρο την ESG στις ΗΠΑ και την Ασία για να βοηθήσει «να εκπαιδεύσει πελάτες στην επιχειρηματική ηθική και τα βασικά στοιχεία της ορθής διακυβέρνησης».
Οι δηλώσεις του προέδρου 

Ο Πρόεδρος της PwC Global, Bob Moritz, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία "πρόκειται να επενδύσει μαζικά για να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της και να βεβαιωθεί ότι είμαστε πολύτιμοι για αυτό που χρειάζονται οι πελάτες μας και για το τι χρειάζεται εν συνόλω ο κόσμος."
Θα υπάρξει επίσης επένδυση της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον έλεγχο ποιότητας και την αυτοματοποίηση των ελέγχων.
Ο Ryan δήλωσε επιπροσθέτως, ότι η PwC σχεδιάζει εξαγορές για να βελτιώσει τις δυνατότητές της σε τομείς όπως η ορθή διακυβέρνηση, η τεχνολογία cloud (νέφους) και η τεχνητή νοημοσύνη.
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί τη «μεγαλύτερη στρατηγική αλλαγή» της εταιρείας από τότε που αγόρασε τη συμβουλευτική Booz & Co το 2014. Οι πελάτες εξετάζουν όλο και περισσότερο τον κοινωνικό αντίκτυπο των επιχειρήσεων που υποστηρίζουν και την επίδρασή του στις οικονομικές τους αποδόσεις », γράφουν τέλος οι FT.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης