Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέληξαν σε συμφωνία για το εμπόριο Βρετανία και Αυστραλία

Κατέληξαν σε συμφωνία για το εμπόριο Βρετανία και Αυστραλία
Η Βρετανία και η Αυστραλία κατέληξαν σε μια εμπορική συμφωνία μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο πρωθυπουργών
Σχετικά Άρθρα

Η Βρετανία και η Αυστραλία κατέληξαν σε μια εμπορική συμφωνία μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο πρωθυπουργών που απέλυσαν τα εκκρεμή ζητήματα, ανέφερε ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου Dan Tehan.
Η Βρετανία είχε καταστήσει την εξασφάλιση εμπορικής συμφωνίας με την Αυστραλία, προτεραιότητα για την μετά το Brexit στρατηγική της, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει πιο ισχυρούς εμπορικούς και διπλωματικούς δεσμούς στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, αλλά οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για μήνες.
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison και ο Βρετανός ομόλογος του Boris Johnson, ξεπέρασαν τα δύσκολα σημεία στη διάρκεια διμερών συζητήσεων μετά τη συνάντηση της G7 στη Βρετανία το Σαββατοκύριακο, στην οποία παραβρέθηκε και ο Morrison ως καλεσμένος.
"Και οι δύο πρωθυπουργοί έχουν πραγματοποιήσει μια θετική συνάντηση στο Λονδίνο και έχουν επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα αναφορικά με τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου”, τόνισε ο Tehan σε ανακοίνωση.
Η συμφωνία αναμένεται να εξεταστεί διεξοδικά από τους Βρετανούς γεωργούς οι οποίοι φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους εάν η συμφωνία καταργήσει τους δασμούς στις εισαγωγές αρνιών και βοδινού κρέατος από την Αυστραλία.
Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες, οι επίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να προσθέσει 500 εκατ. στερλίνες (705,7 εκατ. δολάρια) στη βρετανική οικονομική παραγωγή μακροπρόθεσμα.
Για την Αυστραλία ωστόσο, οι αναλυτές αμφισβητούν τη σημασία της για μια οικονομία που ήδη εστιάζει στην Ασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης