Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ανοδικό γύρισμα στο κόστος δανεισμού, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων

Ευρωζώνη: Ανοδικό γύρισμα στο κόστος δανεισμού, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για ένταση των πληθωριστικών πιέσεων
Οι αγορές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στη σύνοδο του συμβουλίου νομισματικής πολιτική της Fed που διεξάγεται στις 15 – 16 Ιουνίου 2021
Σχετικά Άρθρα
Σε ανοδικό κύκλο επέστρεψαν οι αποδόσεις στην αγορά των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, ακολουθώντας το κόστος δανεισμού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στην Federal Reserve που ολοκληρώνει αύριο τη διήμερη συνεδρίασή της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Πληθωρισμός

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό επέστρεψαν στην αγορά μετά τα νέα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ εκτινάχθηκαν σε υψηλό 11 ετών.
Λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί και ο πληθωρισμός στη Γερμανία που έφθασε το Μάιο σε υψηλό δεκαετίας και στη Γαλλία, όπου οι τιμές καταναλωτή βρέθηκαν σε υψηλό 15 μηνών.
Σύμφωνα με αναλυτές της ING, οι τιμές παραγωγού αποτελούν ακόμη μία ένδειξη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εντείνονται.
«Ο μεταποιητικός τομέας καταγράφει αύξηση των τιμών.
Αυτό σημαίνει ότι οι πιέσεις στις τιμές θα συνεχιστούν και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα και για μεγαλύτερο διάστημα», εκτιμούν οι αναλυτές.

ΗΠΑ - Γερμανία

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε σε μικρή άνοδο μετά την αρχική αποκλιμάκωση, ακολουθώντας την αυξητική τάση της Δευτέρας (14/6), για να κλείσει τελικά στο 1,50%.
Από κοντά και η απόδοση του γερμανικού 10ετούς που αυξήθηκε δύο μονάδες βάσης στο -0,24%.
Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς, αφού αρχικά υποχωρούσε οριακά στο 0,76%, έκλεισε με μικρή άνοδο στο 0,777%.
Στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη μεταβολή, με την απόδοση του 10ετούς στο 0,74% και του πενταετούς να παραμένει σε αρνητικό έδαφος, στο -0,006%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης