Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μπροστά οι Χριστιανοδημοκράτες, διευρύνουν τη διαφορά από τους Πράσινους

Γερμανία: Μπροστά οι Χριστιανοδημοκράτες, διευρύνουν τη διαφορά από τους Πράσινους
Στην τρίτη θέση οι Σοσιαλδημοκράτες
Σχετικά Άρθρα

Διευρύνουν το προβάδισμα τους έναντι των Πρασίνων οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές στη Γερμανία σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ARD, τα CDU/CSU προηγούνται στην πρόθεση ψήφου με 28% (+5) έναντι των Πρασίνων, οι οποίοι βρίσκονται στο 20%, καταγράφοντας μια πτώση των ποσοστών τους κατά 6 μονάδες.
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 14%, Φιλελεύθεροι και Εναλλακτική για τη Γερμανία καταλαμβάνουν από 12% ενώ το αριστερό Die Lienke λαμβάνει το 7%.
2_37.jpg


Η δημοσκόπηση του ZDF

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και της δημοσκόπησης του ZDF.
Βάσει αυτής, τα CDU/CSU εξασφαλίζουν ποσοστό 28% (+5), ενώ οι Πράσινοι υποχωρούν στο 22% (-3).
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) βρίσκεται στο 15% (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) στο 10% (+1).
Χωρίς μεταβολή από τη δημοσκόπηση του προηγούμενου μήνα μένουν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% και η Αριστερά με 7%.
3_30.jpg


Άσχημα νέα για την επικεφαλής των Πρασίνων

Δυσοίωνα όμως είναι τα μηνύματα για την επικεφαλής των Πρασίνων, Annalena Berbok, η οποία δεν φαίνεται να πείθει τους Γερμανούς για την υποψηφιότητα της για την καγκελαρία της Γερμανίας.
Λαμβάνει μόλις το 28%, όταν ο υποψήφιος του CDU Armin Laschet συγκεντρώνει το 43% με τον υποψήφιο του SPD, Olaf Scholz να εκτοξεύεται στο 48%
Στην δημοσκόπηση του ARD, στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, ο Laschet προηγείται με 29% (+8), ο Scholz ακολουθεί με 26% (+5), ενώ η Berbok υποχωρεί στο 16% (-12).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης