Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 425 εκατ. δολ. η Amazon από την ΕΕ

tags :
WSJ: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 425 εκατ. δολ. η Amazon από την ΕΕ
WSJ: Πρoς πρόστιμο - μαμούθ 425 εκατ. δολ. στην Amazon από την ΕΕ για παραβιάσεις της GDPR
Σχετικά Άρθρα

Η ρυθμιστική αρχή για ζητήματα ιδιωτικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε την επιβολή προστίμου 425 εκατ. δολαρίων στην Amazon, ως μέρος μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να καταλήξει στο μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της νομοθεσίας του μπλοκ των 27 χωρών, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal.
Η επιτροπή προστασίας δεδομένων του Λουξεμβούργου, CNPD, κυκλοφόρησε ένα προσχέδιο απόφασης με το οποίο καταδικάζονται οι πρακτικές της Amazon σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και προτείνεται στις άλλες 26 αρμόδιες αρχές των χωρών μελών η επιβολή προστίμου, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ. H CNPD είναι η βασική αρχή με την οποία συναλλάσσεται η Amazon, δεδομένου ότι διατηρεί την ευρωπαϊκή της έδρα στο Μεγάλο Δουκάτο.
Η εταιρεία φέρεται, σύμφωνα με τις λουξεμβουργιανές αρχές, να έχει παραβιάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR) και δεν σχετίζεται με τον κλάδο δραστηριότητάς της στο cloud, την Amazon Web Services, σύμφωνα με μία πηγή, η οποία αρνήθηκε να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Εκπρόσωπος της Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι η προστασία των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών της αποτελούν προτεραιότητα για εκείνη, ενώ συμπληρώνει ότι συμμορφώνεται με την εθνική νομοθεσία των χωρών στις οποίες λειτουργεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης