Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπανάκι» Fauci για ινδική μετάλλαξη: Εμβολιαστείτε τώρα

«Καμπανάκι» Fauci για ινδική μετάλλαξη: Εμβολιαστείτε τώρα
Οι περιπτώσεις της νέας μετάλλαξης έχουν επιβεβαιωθεί σε 60 χώρες

Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ δρ Α. Fauci έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για την ινδική μετάλλαξη.
Η ραγδαία αύξηση της ινδικής μετάλλαξης «Delta» του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει γιατί είναι τόσο σημαντικό για τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν νωρίτερα και όχι αργότερα, καθώς η παραλλαγή εμφανίζεται και στις ΗΠΑ, ανέφερε ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) Άντονι Φάουτσι.
Ο Fauci δήλωσε τα παραπάνω κατά την ενημέρωση της ομάδας του Λευκού Οίκου για την COVID την Τρίτη 8/6.
«Τώρα τι γίνεται με το Ηνωμένο Βασίλειο και γιατί πρέπει να πάρουμε μαθήματα από αυτό και πάντα να επιστρέφουμε στο γιατί είναι τόσο σημαντικό να εμβολιαζόμαστε. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μετάλλαξη Delta εμφανίζεται γρήγορα ως η κυρίαρχη μετάλλαξη, μεγαλύτερη από 60 τοις εκατό. [...]
Αυτή η μετάλλαξη αντιπροσωπεύει επί του παρόντος περισσότερο από το 6 τοις εκατό των περιπτώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτή είναι μια κατάσταση όπως ήταν στην Αγγλία όπου είχαν την (Alpha) κυρίαρχη και στη συνέχεια την (Delta)» δήλωσε ο ίδιος.
Οι περιπτώσεις της νέας μετάλλαξης έχουν επιβεβαιωθεί σε 60 χώρες.
Το στέλεχος Delta έχει αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης και νοσηλείας, καθώς και μειωμένη αποτελεσματικότητα για εκείνους που έχουν λάβει μόνο μία δόση του εμβολίου.
Τρεις εβδομάδες μετά τη λήψη μιας δόσης είτε του εμβολίου Pfizer είτε AstraZeneca, η αποτελεσματικότητα είναι μόνο 33% έναντι της παραλλαγής Delta, ενώ ήταν περίπου 50% για την αρχική παραλλαγή Alpha.
Η λήψη δύο δόσεων εμβολίου Pfizer ή AstraZeneca, ωστόσο, αυξάνει την αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής Delta σε 88% και 60% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης