Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Τετελεσμένο γεγονός η ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 – Διαχείριση της ζημίας

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Τετελεσμένο γεγονός η ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 – Διαχείριση της ζημίας

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικανούς μετά τη δήλωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Antony Blinken: «Επαίσχυντη απόφαση»

Σχετικά Άρθρα

 «Τετελεσμένο γεγονός» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία προς τη Γερμανία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται τώρα με τη Γερμανία για να μετριάσουν τη ζημία που θα προκαλέσει στο ενεργειακό σύστημα της Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.
«Η ολοκλήρωση της υποδομής του αγωγού αποτελεί, νομίζω, ένα τετελεσμένο γεγονός», δήλωσε ο Blinken στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.
«Νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να βγεί κάτι θετικό από την αρνητική υπόθεση που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση»

Κυρώσεις

Ο Blinken είπε ότι οι κυρώσεις εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής εταιρείας του έργου, όπως προέτρεπαν οι αντίπαλοι του αγωγού, θα οδηγούσε σε επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Γερμανίας.
Τώρα, υπογράμμισε, η Γερμανία «κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» προκειμένου να εμποδίσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να χρησιμοποιήσει τον αγωγό για να απειλήσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Αντιδράσεις

Ο γερουσιατής Michael McCaul του Τέξας, ο επικεφαλής Ρεπουμπλικανός της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έγραψε σε ένα tweet ότι «είναι απαράδεκτο ο στρατηγικός μας εταίρος # Ουκρανία να ανακαλύπτει την επαίσχυντη απόφαση να παραιτηθεί από τις κρίσιμες κυρώσεις # NordStream2 μέσω του Τύπου και όχι απευθείας από εμάς.
Είπε ότι ο πρόεδρος Joe Biden θα πρέπει να χρησιμοποιήσει «τις αυξημένες δυνατότητες που παρέχονται από το Κογκρέσο για να σταματήσει ο αγωγός» και ότι ο Biden θα πρέπει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskiy, πριν από την ερχόμενη σύνοδο κορυφής του με τον Putin, διότι επιτρέποντας στον αγωγό να λειτουργήσει «θα καταστήσει την Ουκρανία περισσότερο ευάλωτη στη ρωσική επιθετικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης