Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Να τηρηθούν οι κανόνες των θαλάσσιων διελεύσεων στην περιοχή κατασκευής του Nord Stream 2

Ρωσία: Να τηρηθούν οι κανόνες των θαλάσσιων διελεύσεων στην περιοχή κατασκευής του Nord Stream 2
«Θεωρούμε ότι το έργο αυτό ανταποκρίνεται στα συμφέροντα ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, και θα αντιμετωπισθεί με τον τρόπο που πρέπει και όχι με εκείνο που προσπαθεί να επιβάλει στους Ευρωπαίους η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko
Σχετικά Άρθρα

«Να τηρηθούν αυστηρά» όλοι οι κανόνες που διέπουν την ασφάλεια των διελεύσεων στη θάλασσα, στην θαλάσσια περιοχή στην οποία κατασκευάζεται ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναμένει η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko, εν όσω εντείνονται οι ανησυχίες για την κατασκευή του έργου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Ευρώπη

«Φυσικά, ξεκινάμε από το ότι όλοι οι αντίστοιχοι κανόνες της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά», δήλωσε ο Grushko στο πρακτορείο TASS.
«Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το έργο αυτό ανταποκρίνεται στα συμφέροντα ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, και θα αντιμετωπισθεί με τον τρόπο που πρέπει και όχι με εκείνο που προσπαθεί να επιβάλει στους Ευρωπαίους η Ουάσιγκτον», δήλωσε ο ίδιος.

Εντός του 2021

Παράλληλα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη για το ότι το έργο της κατασκευής του αγωγού θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021 και ελπίζει ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε ενέργειες παρεμπόδισης της κατασκευής του αγωγού, ο οποίος τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα σύμβολο της ισχυρής και υγιούς ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταγγελίες

Η Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη 1 Απριλίου ότι παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στη θαλάσσια περιοχή που πραγματοποιούνται εργασίες τοποθέτησης του αγωγού.
Στέλεχος της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG δήλωσε ότι το έργο έχει γίνει στόχος «συστηματικών προκλήσεων από ξένα πολεμικά και μη πλοία», και πως οι ενέργειες αυτές έχουν προκλητικό χαρακτήρα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στον αγωγό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης