Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Σαουδική Αραβία: Μη ρεαλιστικό το σχέδιο για μηδενικές εκπομπές ρύπων της ΙΕΑ – Επενδύουμε στα ορυκτά καύσιμα

Ρωσία – Σαουδική Αραβία: Μη ρεαλιστικό το σχέδιο για μηδενικές εκπομπές ρύπων της ΙΕΑ – Επενδύουμε στα ορυκτά καύσιμα
Και οι δύο πετρελαιοπαραγωγοί χώρες απορρίπτουν τις εκκλήσεις για δραστικό περιορισμό των ορυκτών καυσίμων
Σχετικά Άρθρα

Το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν κεφάλαια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο έστειλαν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για δραστικό περιορισμό της χρήσης ορυκτών καυσίμων, ενώ χαρακτήρισαν «μη ρεαλιστικό» τον «οδικό χάρτη» της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) για τερματισμό των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, την Παράκουση 4 Ιουνίου 2021.

Μηδενικοί ρύποι

Μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι η ΙΕΑ είχε καταφανώς καταλήξει στα ευρήματά της «χρησιμοποιώντας αντίστροφους υπολογισμούς» σχετικά με τον τρόπο επίτευξης καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.
«Κατά την άποψή μου, αυτή είναι μια απλοϊκή προσέγγιση.
Είναι επίσης μη ρεαλιστικό», πρόσθεσε ο Novak.


Εκκρεμή προβλήματα

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να κινηθούμε προς την πράσινη ενέργεια και να υλοποιήσουμε την πράσινη ατζέντα, καθώς υπάρχει απαίτηση για αυτό από την κοινωνία, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τους πόρους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό, ποιος θα πληρώσει για αυτό, τι τεχνολογίες και ποιες ευκαιρίες έχουμε στη διάθεσή μας, μεταξύ άλλων για την επίλυση εκκρεμών προβλημάτων», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

Όπως … «La La Land».

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman Al Saud είχε αναφερθεί με ελαφρώς ειρωνικό τόνο στην έκθεση της ΙΕΑ σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.
«Είναι μια συνέχεια της ταινίας «La La Land».
Γιατί πρέπει να το πάρω στα σοβαρά;» είπε ο Abdulaziz.

Συμφωνία του Παρισιού

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής υπόκεινται σε τεράστια πίεση για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, μια συμφωνία ορόσημο που αναγνωρίζεται ευρέως ως εξαιρετικά σημαντική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σχεδόν 200 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, επικύρωσαν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015, συμφωνώντας να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα.
Η συμφωνία απαιτεί καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης