Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Αβάσιμες και παράλογες οι μομφές για ρωσικές ευθύνες πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις πριν από την συνάντηση με Biden (16/6)

Putin: Αβάσιμες και παράλογες οι μομφές για  ρωσικές ευθύνες πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις πριν από την συνάντηση με Biden (16/6)

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι οι αναφορές σε ρωσική εμπλοκή στις κυβερνοεπιθέσεις ναρκοθετούν την προσπάθεια εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων

Σχετικά Άρθρα

Οι υπόνοιες ότι το ρωσικό κράτος συνδέεται με σημαντικές έκτασης κυβερνοεπιθέσεις τύπου ransomware στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι παράλογες και σύνιστουν προσπάθεια να προκληθούν προβλήματα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής αυτόν τον μήνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
Η κυβερνοεπίθεση των στα συστήματα της εταιρείας συσκευασίας κρεάτων JBS στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα, είναι το τρίτο περιστατικό αυτής της έκτασης στη χώρα από τότε που ο Biden ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.
Η JBS δήλωσε στον Λευκό Οίκο ότι η επίθεση προήλθε από εγκληματική οργάνωση hackers που εδρεύει πιθανώς στη Ρωσία.

Ατζέντα

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε την Τετάρτη (2/6) ότι ο Biden, ο οποίος πρόκειται να διεξαγάγει συνομιλίες με τον Putin στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, θα επιδιώξει να συζητήσει αυτά τα περιστατικά με τον Ρώσο ηγέτη για να ζητήσει τη συμβολή της Μόσχας προκειμένου να αποτρέπονται αυτού του είδους οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει λόγο για εγκληματικές συμμορίες που εδρεύουν στην Ανατολική Ευρώπη ή τη Ρωσία ως πιθανούς δράστες των επιθέσεων.
Ωστόσο, οι επικριτές του Κρεμλίνου «δείχνουν» το ίδιο το ρωσικό κράτος, λέγοντας ότι πρέπει να γνώριζε για τις επιθέσεις και ενδεχομένως να τις κατευθύνει.

Παράλογα σενάρια

Ο Putin, μιλώντας στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι One της Ρωσίας ότι η ιδέα της ρωσικής κρατικής συμμετοχής(στις κυβερνοεπιθέσεις) ήταν παράλογη.
«Είναι απλώς ανοησία, είναι αστείο», σημείωσε.
«Είναι παράλογο να κατηγορούμε τη Ρωσία για αυτό», κατέληξε.

Κοινός νους

Υπογράμμισε ωστόσο ότι ορισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες εμφισβητούν την ουσία αυτών των ισχυρισμών και να προσπαθούν να εντοπίσουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει.
«Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι με κοινή λογική που θέτουν (οι ίδιοι) αυτήν την ερώτηση και σε εκείνους που προσπαθούν να προκαλέσουν μια νέα σύγκρουση πριν από τη συνάντησή μας με τον Biden», δήλωσε ο ίδιος.

Αποκατάσταση

Επαινώντας τον Biden ως έμπειρο πολιτικό, ο Putin είπε ότι αναμένει ότι η διάσκεψη κορυφής της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί σε θετική ατμόσφαιρα, αλλά δεν προέβλεπε καμία σημαντική εξέλιξη στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών αλλά υπονόησε ότι θα τροχιοδρομηθεί μία πορεία αποκατάστασης των τεταμένων σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης