Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline

Biden (ΗΠΑ): Δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline

ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Biden δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι εμπλέκεται η Ρωσία στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αποδείξεις ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην κυβερνοεπίθεση εναντίον της Colonial Pipeline, της εταιρείας που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αγωγό μεταφοράς καυσίμων στις ΗΠΑ, δήλωσε απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος J. Biden.

«Θα συναντηθώ με τον πρόεδρο (της Ρωσίας V. Putinν) και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις, από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, ότι η Ρωσία εμπλέκεται», είπε ο Biden, προσθέτοντας όμως ότι «υπάρχουν αποδείξεις ότι το λυτρισμικό των δραστών είναι στη Ρωσία».
Το λυτρισμικό είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που εκμεταλλεύεται τα κενά ασφαλείας στα πληροφοριακά συστήματα των εταιρειών και επιτρέπει στους δράστες να ζητούν «λύτρα» για να τα ξεμπλοκάρουν.
Ο Biden είπε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να λάβει πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Colonial Pipeline για να επαναλειτουργήσει τον αγωγό της.
Το υπουργείο Ενέργειας συνεργάζεται με την εταιρεία ώστε να επαναλειτουργήσει πλήρως ο αγωγός το συντομότερο δυνατόν, πρόσθεσε.
Νωρίτερα , η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προσπαθούν να καθορίσουν αν οι χάκερ συνδέονται με κάποιο τρόπο με τη ρωσική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την An. Noiberger, το FBI παρακολουθεί αυτήν την ομάδα των χάκερ, που αποκαλείται DarkSide, τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η ομάδα αυτή, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στόχος της είναι να βγάλει χρήματα και όχι να προκαλέσει προβλήματα στην κοινωνία.
Η Colonial Pipeline ανέφερε ότι ανακάλυψε στις 7 Μαΐου ότι είχε πέσει «θύμα κυβερνοεπίθεσης» και αναγκάστηκε να θέσει εκτός λειτουργίας ορισμένα συστήματά της, για προληπτικούς λόγους.
Ως αποτέλεσμα, διακόπηκαν προσωρινά όλες οι δραστηριότητές της.
Η Colonial Pipeline λειτουργεί ένα δίκτυο αγωγών που συνδέουν τα διυλιστήρια γύρω από το Χιούστον με τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, μέχρι την περιοχή της Νέας Υόρκης.
Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αγωγών για διυλισμένα προϊόντα στις ΗΠΑ και μεταφέρει περίπου το 45% των καυσίμων που καταναλώνονται στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η εταιρεία ελπίζει ότι θα έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία όλων των αγωγών της πριν από τα τέλη της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης