Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σε δύο μήνες η παράδοσή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2 - Οι ΗΠΑ θα αλλάξουν στάση

Putin: Σε δύο μήνες η παράδοσή της δεύτερης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2  - Οι ΗΠΑ θα αλλάξουν στάση

Η Gazprom ενδέχεται να ξεκινήσει την παράδοση φυσικού αερίου μόλις η Γερμανία το εγκρίνει, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin

Σχετικά Άρθρα

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 προς τη Γερμανία θα πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς η νέα αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να διαμορφώσει καλές σχέσεις με την Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε οικονομικό φόρουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.
Ο Putin, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου μόλις ολοκληρώθηκε, πρόσθεσε ότι η δεύτερη γραμμή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο μηνών και η Gazprom ενδέχεται να ξεκινήσει την παράδοση φυσικού αερίου μόλις η Γερμανία το εγκρίνει.

Οι αντιδράσεις από ΗΠΑ

Ο αγωγός 1.230 χιλιομέτρων (760 μίλια) για να φέρει το ρωσικό αέριο κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα απευθείας στη Γερμανία αποτέλεσε σημαντική πηγή τριβής στις διατλαντικές σχέσεις για χρόνια, με τις ΗΠΑ οι οποίες ισχύρίζονται ότι η ενεργειακή εξάρτηση από τη Γερμανία θα μπορούσε να δώσει στο Κρεμλίνο μία νέα γεωπολιτική δυναμική στις σχέσεις με την ΕΕ.
Η κυβέρνηση Biden χαλάρωσε τη στάση της τον περασμένο μήνα, όταν ήρη από κυρώσεις τόσο έναντι του φορέα εκμετάλλευσης Nord Stream 2 AG όσο και του διευθύνοντος συμβούλου.

Γερμανία - Διαπραγματεύσεις

Ο πρόεδρος Biden είπε ότι ο αγωγός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και οι νέες κυρώσεις διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα στις σχέσεις με την Ευρώπη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel έστειλε ομάδα διαπραγματευτών αποτελούμενη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα για να συζητήσει το έργο με τη νέα διοίκηση.

Ολοκλήρωση

Η κατασκευή του Nord Stream 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Πριν το πρώτο φυσικό αέριο ρέει στην Ευρώπη μέσω του συνδέσμου, το Nord Stream 2 πρέπει να ασφαλιθεί και να πιστοποιηθεί, ένα έργο που κατέστη δυσχερέστερο από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης