Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ στην ανάπτυξη της δραστηριότητας στις υπηρεσίες το Μάιο - «Δείχνει» διψήφια ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

ΗΠΑ: Ιστορικό ρεκόρ στην ανάπτυξη της δραστηριότητας στις υπηρεσίες το Μάιο  - «Δείχνει» διψήφια ανάπτυξη το β’ τρίμηνο

Ο ρυθμό της επέκτασης στις υπηρεσίες; ενισχύεται για πέμπτο διαδοχικό μήνα. 70,4 μονάδες τον Μάιο από 64,7 μονάδες τον Απρίλιο

Σχετικά Άρθρα

Την ταχύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας από την έναρξη της καταγραφής των σχετικών στοιχείων τον Οκτώβριο του 2009 έδειξε η έρευνα της IHS Markit για τον Μάιο, σύμφωνα με το Market Watch την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών εκτινάχθηκε στις 70,4 μονάδες τον Μάιο από 64,7 μονάδες τον Απρίλιο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική μέτρηση στις 70,1 μονάδες.
Αυτή είναι η υψηλότερη μέτρηση στην ιστορία της διαξεγωγής της έρευνας, με τον ρυθμό της επέκτασης να ενισχύεται για πέμπτο διαδοχικό μήνα.

Ανέβασε ταχύτητα

Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 68,7 μονάδες τον Μάιο από 63,5 μονάδες τον Απρίλιο, σηματοδοτώντας την ταχύτερη επέκταση της δραστηριότητας από τον Οκτώβριο του 2009.
«Η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα τον Μάιο, με την παραγωγή στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών να ξεπερνά όλα τα προηγούμενα ρεκόρ με εντυπωσιακό περιθώριο», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.
«Η στενή σχέση των δεικτών PMI με το ΑΕΠ σημαίνει ότι η οικονομία φαίνεται να οδεύει για ισχυρή - ενδεχομένως διψήφια - ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης