Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Με υψηλότερο ρυθμό από το 2014 «έτρεξαν» οι υπηρεσίες το Μάρτιο

ΗΠΑ: Με υψηλότερο ρυθμό από το 2014 «έτρεξαν» οι υπηρεσίες το Μάρτιο

Ο τελικός δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα σκαρφάλωσε στις 60,4 μονάδες τον Μάρτιο από 59,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση στις 60,0 μονάδες.

Σχετικά Άρθρα

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τον 2014 αναπτύχθηκε τον Μάρτιο η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ μετά τον περαιτέρω περιορισμό των μέτρων για την ανάσχεση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.
Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα σκαρφάλωσε στις 60,4 μονάδες τον Μάρτιο από 59,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση στις 60,0 μονάδες.
Ο ρυθμός της ανάπτυξης στις υπηρεσίες ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2014.
Ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει μεταποίηση και υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 59,7 μονάδες τον Μάρτιο από 59,5 τον προηγούμενο μήνα.
Αυτή είναι η ταχύτερη ανάπτυξη της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα από τον Αύγουστο του 2014.
 

Θετικά στοιχεία

Τα εν λόγω στοιχεία προστέθηκαν σε μια σειρά νέα reports για μια σειρά από τομείς από τις κατασκευές έως την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την απασχόληση, υποδηλώνοντας ότι η εξαιρετικά βελτιωμένη κατάσταση της δημόσιας υγείας και το πακέτο μέτρων τόνωσης  1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έδωσαν από κοινού ισχυρή ώθηση στην οικονομία.
Η ISM ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η δραστηριότητα στην μεταποίηση αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερα από 37 χρόνια τον Μάρτιο.
Οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 916.000 τον Μάρτιο, σε υψηλό επτά μηνών σύμφωνα με την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Ταχεία ανάκαμψη

Ο κλάδος των υπηρεσιών, ο οποίος επλήγη περισσότερο από την πανδημία, έχει τη δυνατότητα ακόμη ταχύτερης ανάπτυξης.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με ασφάλεια «τηρώντας τους κανόνες υγειονομικούς κανόνες.
Το δείκτης της ISM για τις νέες παραγγελίες για τον κλάδο των υπηρεσιών ανέκαμψε στο υψηλό όλων των εποχών των 67,2 το Μάρτιο από ένα χαμηλό εννέα μηνών στα 51,9 τον Φεβρουάριο.

Πληθωριστικές πιέσεις

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά τις διακοπες στη εφοδιαστική αλυσίδα  τα οποία αυξάνουν το κόστος για αυτές.
Ο δείκτης για τις τιμές που κατέβαλαν οι βιομηχανίες υπηρεσιών αυξήθηκε στους 74 τον περασμένο μήνα,  στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008, από 71,8 τον Φεβρουάριο.
Τα παραπάνω προκαλούν ανησυχίες για υψηλότερο πληθωρισμό φέτος.
Ωστόσο, ορισμένοι οικονομολόγοι λένε ότι δεν είναι αξιόπιστοι προδρομοι δείκτες του μελλοντικού πληθωρισμού.
Οι ανοδιές πιέσεις στις τιμές φαίνεται ότι οφείλονται στα γενναιόδωρα δημοσιονομικά μέτρα και στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Απασχόληση

Ο δείκτης της ISM για την απασχόληση στον κλάδο των υπηρεσιών αυξήθηκε σε 57,2 τον περασμένο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο  από τον Μάιο του 2019, από 52,7 τον Φεβρουάριο.
Αυτό επιβεβαίωσε την απότομη επιτάχυνση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στον Μάρτιο


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης