Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες για «άβολα μηνύματα» εν όψει της συνάντησης Putin - Biden (16/6)

Ρωσία: Οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες για «άβολα μηνύματα» εν όψει της συνάντησης Putin - Biden (16/6)

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει περίπου 20 νέες στρατιωτικές μονάδες κοντά στα δυτικά της σύνορα έως το τέλος του έτους ως απάντηση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ

Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση ότι θα αποστείλει αυτό που περιγράφει ως «άβολα» μηνύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τη σύνοδο κορυφής μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών τον επόμενο μήνα, απέστειλε η Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε θα ενισχύσει στρατιωτικά τα δυτικά της σύνορα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.
Tα εν λόγω σχόλια ήρθαν μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ότι θα πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά τη σύνοδο των δύο ηγετών στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου 2021.
Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο βρίσκονται στο πλέον χαμηλό επίπεδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ανθρώπινα δικαιώματα

«Οι Αμερικανοί πρέπει να υποθέσουν ότι ορισμένα μηνύματα από τη Μόσχα ... θα είναι άβολα για αυτούς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα λάβουν τις προσεχείς ημέρες», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων RIA ο Sergei Ryabkov, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Ryabkov δήλωσε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να απαντήσει στα ερωτήματα του Biden σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία και είπε ότι η Μόσχα αποδείχθηκε πολυ πιο ευέλικτη από την Ουάσιγκτον κατά την κατάρτιση της ατζέντας για τη σύνοδο κορυφής, επισημαίνεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τις πληροφορίες του πρακτορείου RIA.
 

Mετακινήσεις στρατευμάτων

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση είναι ιδιαιτέρα τεταμένες λόγω της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου, Alexei Navalny, της συγκέντρωσης στρατευμάτων στα σύνορα με την ανατολικη΄ Ουκρανία, καθώς και των ισχυρισμών για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ του 2020 μέσω κυβερνοεπιθέσεων.
Ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε τη Δευτέρα (31/5) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αύξησαν πρόσφατα τη στρατιωτική τους δραστηριότητα κατά της Ρωσίας, κίνηση η οποία απαιτεί απάντηση από τη Μόσχα.
«Οι ενέργειες των Δυτικών συναδέλφων μας καταστρέφουν το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας και μας αναγκάζουν να λάβουμε επαρκή αντίμετρα», δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Περίπου 20 στρατιωτικοί σχηματισμοί και μονάδες θα μεταφερθούν στη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή μέχρι το τέλος του έτους»,δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης