Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «νίκη» εναντίον του Covid-19 - Υπάρχει ακόμα δρόμος

Fauci: Είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «νίκη» εναντίον του Covid-19 - Υπάρχει ακόμα δρόμος
Ο κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ A. Fauci, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «νίκη» εναντίον του Covid-19
Σχετικά Άρθρα

Ο κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ A. Fauci, προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς για να κηρυχθεί «νίκη» εναντίον του Covid-19 παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο του 2020.

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νίκη, καθώς υπάρχει ακόμα δρόμος» δήλωσε ο Fauci σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.
«Όμως όσο περισσότεροι άνθρωποι εμβολιαστούν, τόσο πιο ασφαλής θα είναι η κοινότητα».

«Όσο υπάρχει κινητικότητα σε όλο τον κόσμο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστούν παραλλαγές και να μειωθεί κάπως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μας», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ΝΙΑΙD).

«Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας όταν υπάρχουν 30.000 κρούσματα τη μέρα, είναι πολλά» τόνισε ο Αμερικανός ειδικός.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ξεπεράστηκε το όριο του 50% των ενηλίκων, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. «Πλέον, το 50% όλων των Αμερικανών ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως», έγραψε σε tweet ο Shapar, που παρακολουθεί τα δεδομένα για λογαριασμό του Λευκού Οίκου. Αυτό σημαίνει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna ή της Pfizer/BioNTech ή το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης