Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας θέτει πιλοτικά σε κυκλοφορία την ψηφιακή κορόνα

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας θέτει πιλοτικά σε κυκλοφορία την ψηφιακή κορόνα
Σε κυκλοφορία, πιλοτικά, η ψηφιακή κορόνα
Σχετικά Άρθρα

Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, η Riksbank, σχεδιάζει να βγάλει σε κυκλοφορία, πιλοτικά, το ψηφιακό νόμισμά της, η e-krona, σε συνεργασία με την εμπορική τράπεζα Handelsbanken.
Ειδικότερα, το e-krona πρόκειται να «μετακινηθεί» από τη φάση προσομοίωσης σε περιβάλλον δοκιμών, με εξωτερικούς συμμετέχοντες.
Η Handelsbanken, η μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδίας, με όρους περιουσιακών στοιχείων, θα συνεργαστεί με την κεντρική τράπεζα, με σκοπό την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για το νέο δίκτυο πληρωμών.
Υπενθυμίζεται ότι η Riksbank είχε ανακοινώσει από τον Απρίλιο ότι η e-krona εισέρχεται σε φάση δοκιμών, με το πλάνο να προβλέπει κυκλοφορία σε διάστημα πέντε ετών.
«Το έργο σημαίνει ευκαιρία συμμετοχής σε αυτό που μπορεί να είναι μεταξύ των πρώτων ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο που θα εκδοθούν από κεντρική τράπεζα και θα είναι διαθέσιμα στο κοινό» δήλωσε η τράπεζα Handelsbanken.
Ως εκ τούτου, η Σουηδία γίνεται η δεύτερη χώρα στον κόσμο, μετά την Κίνα, που θέτει σε κυκλοφορία εθνικό ψηφιακό νόμισμα, ενώ πολλές άλλες χώρες «τρέχουν» ανάλογα projects.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης