Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων το καλοκαίρι

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων το καλοκαίρι

Καμία αλλαγή στην νομισματική πολιτική κατά τη σύνοδο του συμβουλίου της 10ης Ιουνίου 2021 «βλέπουν» οι HSBC, UBS και ABN Amro Bank

Σχετικά Άρθρα
Σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό οικονομολόγοι και επενδυτές προεξοφλούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα διατηρήσει τον αυξημένο ρυθμό αγοράς ομολόγων σε μηναία βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου νομισματικής πολιτικής που θα λάβει χώρα στις 10 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Στα 85 δισ. το μήνα

Η HSBC Holdings Plc, η UBS Group AG και η ABN Amro Bank NV συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που αναμένουν από το Διοικητικό Συμβούλιο να παρατείνει τη τρέχουσα χαλαρή νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με το Bloomberg Economics η ΕΚΤ θα διατηρήσει το ρυθμό αγοράς ομολόγων 85 δισεκατομμύρια ευρώ (103 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, αντί να τον μειώσει στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου.
Αγορές ομολόγων
ECB has increased its bond-buying pace in recent weeks
Δηλώσεις αξιωματούχων

Σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι η ΕΚΤ αύξησε τον ρυθμό αγοράς ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες
Οι προβλέψεις έρχονται ύστερα από μπαράζ δηλώσεων ανώτατων αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας που συγκαταλέγονται στα λεγόμενα «περιστέρια» με τις οποίες απορρίπτεται διαρρήδην η προοπτική σταδιακής χαράρωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων μέσω του έκτατου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (PEPP).
Με την πλευρά των «ιεράκων» να τηρεί σιωπή σχετικά με το θέμα, όλες οι ενδείξεις κατατείνουν για την διατήρηση της υποστηρικτικής για την οικονομία της Ευρωζώνης πολιτικής.

Οι αποδόσεις

«Αυτό ανεβάζει την πιθανότητα συνέχισης του σημαντικά ταχύτερου ρυθμού αγοράς ομολόγων κατά το τρίτο τρίμηνο, ακόμη και αν η απόφαση ενδέχεται να απαιτήσει κάποιο στοιχείο συμβιβασμού», επισήμανε ο οικονομολόγος της JPMorgan Chase., Greg Fuzesi. .
Οι επενδυτές έχουν αντιληφθεί την αλλαγή διάθεσης στη Φρανκφούρτη.
Οι αποδόσεις του γερμανικού 10ετούς της Γερμανίας έχουν πέσει κατά 10 μονάδες βάσης από το υψηλό των δύο ετών την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που προεξοφλεί ότι οι προοπτικές για επιβράδυνση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ μειώθηκαν.
Η πορεία των αποδόσεων
Yields on 10-year goverment bonds are trending higher

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης