Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύφεση η covid, σε κρίση η οικονομία στην Ινδία – Δραματική μείωση κρουσμάτων

Σε ύφεση η covid, σε κρίση η οικονομία στην Ινδία – Δραματική μείωση κρουσμάτων
Στους 319.000 οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων από τις 14 Απριλίου.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 186.364 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα και υπέκυψαν άλλοι 3.660 ασθενείς.
Συνολικά η Ινδία μετρά 318.895 νεκρούς επί συνόλου 27,56 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που όμως χαρακτηρίζονται πολύ υποτιμημένα από ειδικούς.
Την ίδια στιγμή πάντως, εκφράζονται έντονες ανησυχίες για την οικονομία της Ινδίας, καθώς το χειρότερο σενάριο προβλέπει ότι το κόστος της πανδημίας θα είναι πιο βαρύ από αυτό που εκτιμάται, ενισχύοντας τους φόβους για την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας για το 2022.
Οι πρόσφατοι περιορισμοί που ελήφθησαν για την ανάσχεση του μεγάλου κύματος της επιδημίας εκτιμάται πως θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και στις θέσεις εργασίας, με πολλούς οικονομολόγους να αναθεωρούν προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ινδικής οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς από τους αναλυτές δεν προβλέπει μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας, με τους περισσότερους να προειδοποιούν για ένα «αδύναμο outlook» που είναι ευάλωτο σε περαιτέρω υποβαθμίσεις, ενώ μεγάλη σημασία για την ανάκαμψη δίνεται στον αριθμό των πολιτών που θα εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης