Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συμφωνία με εργοδότες και συνδικάτα για επέκταση των αναστολών εργασίας έως το Σεπτέμβριο

Ισπανία: Συμφωνία με εργοδότες και συνδικάτα για επέκταση των αναστολών εργασίας έως το Σεπτέμβριο
Δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας Nadia Calvino
Σχετικά Άρθρα
 Σε συμφωνία με τις επιχειρήσεις και τους ηγέτες των συνδικάτων για χρονική επέκταση του προγράμματος αναστολών εργασίας της χώρας μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Nadia Calvino, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Πέμπτη 17 Μαΐου 2021.

Το πρόγραμμα ERTE για τις αναστολές εργασίας, το οποίο στην κορυφή του κάλυψε αρκετά εκατομμύρια εργαζομένους, επρόκειτο να λήξει στα τέλη Μαΐου.
Η Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εφάρμοσαν προγράμματα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα καταγράφει εκρηκτική άνοδος στα ποσοστά ανεργίας κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων υιοθετήθηκαν στην πανδημία και είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσει» η οικονομική δραστηριότητα.
«Είναι ιδιατερα θετική εξέλιξη ότι τις τελευταίες ώρες έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους κοινωνικούς φορείς για τη θέσπιση του πλαισίου για το μεταβατικό καθεστώς στις αναστολές εργασίας έως τις 30 Σεπτεμβρίου, προσδιορίζοντας την έξοδο από εξαιρετικά μέτρα για την αγορά εργασίας», δήλωσε η Calvino.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης