Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατοικίδιών κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατοικίδιών κατά του κορωνοϊού
Επεκτείνεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πέραν των πολιτών και στα κατοικίδια στη Ρωσία

Επεκτείνεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πέραν των πολιτών και στα κατοικίδια στη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον φορέα Rosselkhoznadzor (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης) ξεκίνησε ο εμβολιασμίς κατοικιδίων σε περιοχές της Ρωσίας, σε κτηνιατρικές κλινικές.
«Σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, ο εμβολιασμός των κατοικίδιων ζώων κατά της COVID-19 έχει ξεκινήσει με βάση κτηνιατρικές κλινικές.
Την προηγούμενη μέρα, οι πρώτες παρτίδες του μοναδικού εμβολίου Carnivac-Cov στον κόσμο, που αναπτύχθηκε από Ρώσους επιστήμονες του Rosselkhoznadzor για πρόληψη ασθενειών μεταξύ των ζώων, παραδόθηκαν σε ρωσικές πόλεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο φορέας.
Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται από ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές που έχουν αγοράσει το εμβόλιο από θυγατρική του Rosselkhoznadzor.

Το ρωσικό εμβόλιο Carnivac-Cov είναι το πρώτο στον κόσμο και επί του παρόντος το μόνο φάρμακο που έχει καταχωριστεί στον κόσμο κατά του κορωνοϊού σε ζώα.
Προς το παρόν, η περίοδος ανοσίας μετά τον εμβολιασμό εκτιμάται σε έξι μήνες.
Υπενθυμίζεται πως μια νεότερη μορφή κορονοϊού, εντοπίστηκε πρόσφατα σε σκύλους σημαίνοντας συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα, σχετικά με το εάν μεταδίδεται σε ανθρώπους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης